Brigáda v lese - Bzdinka, Jelení palouky, Králova stolice - 20. a 21.11.2021

21.11.2021 22:43

Předposlední listopadový víkend jsme vyrazili na podzimní brigádu do lesa.

V sobotu nás čekalo odklízení klestí na pasekách a v okolí potoka v lesním prostoru Bzdinka u Dobříše. Vyčistili jsme si kousek mapy, na které běháme, s motorovou pilou nás vydatně podporoval také pracovník polesí Sv.Anna. Další skupinka zamířila do lokality Jelení palouky na úklid několik km dlouhé lesní cesty (v zimě se tudy bude svážet dřevo z kůrovcových pasek). Za zmínku stojí výkon "Stachanovců" s železnými hráběmi při úklidu uvedené lesní cesty. V sobotu uklidili 2,5 km a v neděli to Romaně a Vlastovi Snížků nedalo a vyrazili ještě pokračovat, zmákli dalších 1,2 km až pod Lišku, než je vyhnala tma.

Nedělní skupina uklízela paseku ve svahu na Králově stolici, kam nemůžou lesníci pustit techniku, protože zde již přirozeně vyrůstá nový les. Na paseku se šlo pěšky lesem asi 1,2 km od Mokrovrat.

Zatímco v sobotu panovalo příjemné počasí v jihozápadním prouděni a +10 stupňů, v neděli se ochladilo, ráno byla jinovatka. U ohníčku při opékání buřtů si však rádi poseděli všichni. Jen sobotní skupina "Jelení palouky" věnující se méně zábavné práci při úklidu lesní cesty si dá buřty příště.

Brigády se účastnilo přes 50 členů OK Dobříš, jejichž rodiny vydržely ve zdraví a bez karantény navzdory sílící pandemii covidu.

Děkujeme všem členům za dobře odvedenou práci. Je to naše poděkování majitelům a správcům lesa společnosti Colloredo -Mannsfeld s.r.o. za to, že v jejich lesích můžeme po celý rok trénovat i závodit - brigádničilo se v jejich lesích.

Vedoucí polesí Sv.Anna pan Vajs ve svém emailu z 22.11.2021 chválí pracanty a děkuje za pomoc!

Fotky z brigády jsou zde:

okdobris.rajce.idnes.cz/203_Brigada_v_lese_20.-21.11.2021_-_Bzdinka%2C_Jeleni_palouky%2C_Kralova_stolice/

Za trenéry

Jana Bochenková

 

—————

Zpět