Berounka podruhé

11.06.2015 09:32

*Aktualizace informací na konci článku* Také letos připravujeme oblíbenou vodáckou výpravu a vracíme se do míst, kde už jsme byli loni. Tedy na klasickou vodáckou řeku Berounku. V plánu je začít tam, kde jsme loni skončili, a splout další kus řeky. Tentokrát bude vodácká výprava kombinovaná i s OB závody, které se konají ve stejném víkendu právě poblíž Berounky. Takže v sobotu 13.6. si zaběhneme krajský přebor na klasické trati, odpoledne se přesuneme k řece, oslavíme snad i nějaké přebornické tituly, večer se převlečeme za vodáky, postavíme tábor (+ oheň, kytara, koupání v řece...) a v neděli ráno vyrazíme na řeku. Hodně zajímavý program! :-)

 

Po loňské zkušenosti s pomalou vodou bychom to tentokrát chtěli odjet na kanoích, řeka je tam klidná, tak bych to všichni měli zvládnout. Pokud má někdo víc dětí, než by sám do jedné lodi pobral, zkuste se domluvit s jinými, méně početnými rodinami. Lodě je možné zapůjčit za 333 Kč (1 kanoe, 2 pádla, vesty, barel). Kdo má, může samozřejmě použít vlastní loď (požadavky na půjčení vybavení pište do poznámky v přihlášce na akci). Přiobjednávka pádla a vesty (pro děti navíc) je za 60 Kč.

 

Sraz by byl tedy buď v sobotu večer po závodech (spaní ve vlastních stanech) nebo v neděli ráno (pro nezávodící) v Liblíně na tábořišti Kobylka, kde jsme loni končili. Cestou je pak možné navštívít zříceninu Krašov. Z Liblína na Zvíkovec je to celkem 20km, dalo by se zkrátit do tábořiště U Mloka, ca 14km, abychom se vyhnuli voleji nad jezem ve Zvíkovci. Také je ale možné, že vybereme ještě nějaký jiný úsek, podle stavu vody a rozpoložení vodáckého kapitána Vaška Lorence, který výpravu opět letos organizuje.

 

Přihlášky na vodáckou výpravu přes oddílový přihláškový systém do 29.5. (kvůli rezervaci lodí). Pokud by příroda byla proti (sucho, povodeň), může být program samozřejmě ještě změněn. Přihlášky na sobotní závod probíhají standardně, je potřeba se přihlásit na závod i vodu zvlášť.

 

A pro připomenutí ještě odkaz na loňské fotky a povídání o Berounce. Další dotazy u lodního kapitána Vaška L.

 

Aktuální info pro účastníky:

- v sobotu po závodech v Březině spíme v kempu Kobylka u Liblína ř. km 103,5  www.kempkobylka.cz. Vloni jsme tam plavbu končili. Z Březiny do kempu je to  16 km. Místo není rezervováno, kdo přijede první, zabere místo u ohniště

- v kempu je občerstvení s teplou kuchyní. Večer oheň, kytara, hudební mástroje s sebou, příp. špekáčky vlastní.

- lodě přebíráme v neděli v 9:00 hod, převoz aut před nebo po dle aktuálního vývoje. Kdo nespí, sraz v 9:00 v kempu

- cestou možnost občerstvení v hospodě, návštěvy zříceniny Krašov – upřesníme si v sobotu večer.

- konec plavby -  tábořiště Hlince (kemp U Potůčků) www.taboristeupotucku.cz ř.km. 89,3. na levém břehu, odevzdání lodí nejpozději v 17:00. Když budeme rychlejší, můžeme předání posunout.

- délka plavby 14 km, předpokládaná doba plavby 4 hodiny + přestávky 1 hod Krašov (?) a 1 hod hospoda (?)

- asi se nevyhneme dešťovým přeháňkám, tak se podle toho vybavte

 

—————

Zpět