*Aktual.-výsledky* Akademie OB v Říčanech 6.-8.5.2022 - soustředění žactva Středočechů

13.05.2022 10:41

***

Doplněny výsledky všech měřených tréninků z Akademie - zde

Fotky od Martiny Novákové z Poděbrad - zde

***

Akademie OB žactva Středočechů proběhla v Říčanech od pátku do neděle 6.-8.5.2022. Centrum bylo v ZŠ Říčany, která poskytla luxusní zázemí - ubytování, stravování, přilehlý sportovní areál, mapy v těsné blízkosti. Po dvouleté přestávce (covid ..) se děti konečně sešly na vícedenní akci a náležitě si ji užily.

Fotky z akce jsou na oddílovém rajčeti.

"Žáci DH12-14" absolvovali v pátek nočňák, v sobotu dopoledne atletickou rozcvičku a měřený dráhotest, v sobotu ještě dvakrát potrénovali na upravené mapě Langusta. Mapové tréninky byly zaměřené na udržování směru, azimut,  (starší děti měly trénink na vrstevnicovce), odhad vzdálenosti, čtení terénních tvarů a běh po významných liniích, pohyb v terénu s náročnou podložkou. Před večeří byl připraven sprintový scorelauf poblíž ZŠ Říčany (areál školy, přilehlé sídliště, les a areál  Olivovna). V neděli se děti rozloučily mapovým tréninkem na porostově rozmanité mapě Rybníky na farstovaných okruzích s hromadným startem. 

Z OK Dobříš se soustředění  zúčastnilo 15 dětí. Děti si nejen potrénovaly orienťák, ale také si užily spoustu legrace a skamarádily se s dětmi z jiných oddílů.

Perfektně připravené soustředění plné slunce, legrace a dobré nálady, a hlavně také různorodých tréninků, bylo třešničkou na dortu na šňůře přípravných akcí, které trenéři Středočechů s šéftrenérem Mírou Seidlem z oddílu OB Říčany pro děti letos na jaře připravili (Říčany 13.3., Mníšek-Dobříš 20.3., Benešov 9.4., Říčany 6.-8.5.2022).

Velké poděkování patří všem trenérům ze středočeských oddílů, kteří po celé jaro pomáhali připravovat a realizovat akce pro žáky Středočechy!

Držme teď dětem palce, ať nabyté zkušenosti zúročí při závodech, na Přeboru škol a na letní Olympiádě 7.6.2022, na podzimních štafetách a hlavně ať mají z orientačního běhu radost :-).

Za trenéry žactva

Jana Bochenková, Jana Nová

***

Účast dětí a trenérů na seriálu soustředění byla finančně podpořena Středočeským krajským svazem ČSOS, oddíl dále přispěje účastníkům z grantů Nadace OB a Národní sportovní agentury.

***

 

—————

Zpět