3.9.2021 - Sportovní den s orienťákem pro mníšecké prvňáčky

07.09.2021 15:42

Již 6.ročníku tradičního sportovního dne s představením orientačního běhu a aktivit OK Dobříš (předtím 2016, 2017, 2018, 2019, 2020) se účastnilo pět prvních tříd ZŠ Mníšek pod Brdy, Komenského 420 a jedna třída předškolní. Slunečné ráno přivítalo na školním hřišti ZŠ na 130 dětí. 

Děti si vyzkoušely na čtyřech stanovištích zábavnou formou různé mapově-orientační a běžecké soutěže - techniku měření časů na elektronické čipy, zaběhly si štafetu, pobavil je zvířátkový orienťák s ražením kontrol do průkazky, zatrénovaly si překážkový běh přes kloboučky a přiučily se i něco z teorie – světové strany, orientaci mapy podle buzoly, našly na sprintové mapě města Mníšek veliký modrý Zámecký rybník, našly i čtvercový půdorys zámku Mníšek pod Brdy, atletický ovál a budovu ZŠ. Sportovní den prvňáčků se vydařil, děti se vyřádily a paní učitelky pošetřily své hlasivky (zato trenéři postupně ztráceli hlas..)

Poděkování za organizaci akce patří Martinovi Bambouskovi, kterého podpořily: Míša Bambousková, Jana Bochenková, Lenka Mirčeva.

Náklady na akci byly spolufinancovány z grantu města Mníšek pod Brdy. Děkujeme.

Za trenéry OK Dobříš zdokumentovala Jana Bochenková

Pár fotek zde:

 

—————

Zpět