* * Fotky * Výsledky Voznice a MČR* 23.5.2021 - Otvírání studánek, World Orienteering Day ve Voznici. Měřený trénink orientačního běhu pro OK Dobříš i pro veřejnost.

19.05.2021 17:15

Otvírání studánek - World Orienteering Day 23.5.2021 je za námi.

Děkujeme všem za účast, věříme, že jste si náležitě potrénovali mozek i nohy a že se vám sportovní odpoledne ve Voznici líbilo.

***

Fotky z akce jsou v oddílové fotogalerii. O rozmanitost barev dresů se postarali pozvaní orienťáci z jiných středočeských oddílů i početná veřejnost:

okdobris.rajce.idnes.cz/194_Otvirani_studanek_-_WOD_-_Voznice_23.5.2021/

***

Celkové výsledky jsou zde: drive.google.com/file/d/1HpPurcHQHH63GB_CgWXFdtSrV0PtU1iV/view?usp=sharing

Mezičasy: drive.google.com/file/d/1vSeJqV5CwSvh_9bBycxaLgjTo2ZVZxdc/view?usp=sharing

Měřeným cílem proběhlo 135 závodníků.

Orientační běh si přišlo vyzkoušet také několik desítek zájemců z řad veřejnosti, kterým se věnovali členové OK Dobříš. Vysvětlili, co a jak a poradili s výběrem tratě. Nejmenší děti si zaskotačily mezi lampionky a plyšáky zvířátkového orienťáku.

Napočítali jsme 65 účastníků z řad příchozích.

Do centrály akce World Orienteering Day tak z OK Dobříš připlulo kulaté číslo 200, kterým jsme přispěli do celosvětové statistiky květnového týdne. Po celém světe se WOD účastnilo 85.987 účastníků ve 33 zemích, organizátoři připravili 511 akcí.

Poděkování patří OB TJ Hostivice za spoluorganizaci měřeného tréninku a výsledkový servis a rodině Kašparových z Voznice za přípravu a organizaci shromaždiště.

Akce byla spolufinancována z grantů měst Dobříš a Mníšek pod Brdy. Konání akce umožnili Colloredo-Mannsfeld s.r.o., Lesy ČR a obec Voznice. Děkujeme jim za přízeň :-)

***

Naši nejlepší závodníci se mezitím o víkendu účastnili MČR ve sprintu (Šternberk) a MČR ve sprintových štafetách (Litovel).

Na MČR ve sprintu zazářily Julie Bambousková na 7.místě a na 18.místě Barča Housková. V neděli pak naše štafeta DH18 ve složení Barča Housková, Jáchym Kučera, Matouš N. Petrilák, Julie Bambousková obsadila suprové 19.místo (z 38. štafet).  Gratulace!

***

 

Aktualizace 21.5.2021:

Pokyny: POKYNY - Voznice 23.5.2021.docx (31816)

---

Ahoj přátelé,

s přicházející jarní OB sezónou pořádá OK Dobříš 23.5.2021 tradičně celooddílový trénink, kam je pozvaná i veřejnost, s názvem Otvírání studánek. Loni i letos se „Studánky“ z března přesunuly na květen a letos se navíc připojujeme k celosvětové orientačně-propagační akci WOD – World Orienteering Day, kdy OB-oddíly pořádají OB-akce a počty účastníků po celém světě se pak sečtou. Namísto „Day“ jsou to letos týdny dva, covid19 se vším zatočil. Loni byl WOD zrušen, zato 15.5.2019 se účastnilo nějaké OB-akce celosvětově 398 712 běžců.

Na tratě do Voznice jsme letos pozvali i žactvo ze Středočeských oddílů, takže se sejde pěkná konkurence.

Kde: Voznice, sever obce, z centra od hospody po zelené turistické značce asi 500 m, viz odkaz:Mapka.pdf (152163)

Kdy: Neděle 23.5.2021, startuje se 13:30-15:30 (kratší kategorie do 16:00), SI čipy sebou!

Orientační startovka: Bude odkaz zde i v přihláškovém systému , startuje se „na krabičku“

Typ tratě: Klasika, na kontrolách budou velké lampiony a všude SI krabičky, mapa Voznice 1:10000, revize 5/2021

Kategorie: Budou připraveny tratě pro všechny kategorie, od linie pro začátečníky, náborové tratě pro starší až po náročné tratě pro dospěláky. Nejmenší si můžou vyzkoušet zvířátkový orienťák.

Shromaždiště: Průtokové. Start je poblíž cíle, můžete si zde odložit věci. Po odběhnutí závodu se prosím neshlukujte a odjíždějte, mimo závod mějte roušku či respirátor.

Na kraji lesa budou mobilní WC s dezinfekcí, udržujte čistotu!

Parkování: Vpravo podél příjezdové komunikace, cca od Sokola Voznice (zde je otevřeno občerstvení) k soše Fabiána

Podmínkou účasti je splnění podmínek Ministerstva zdravotnictví, které doložíte při příchodu Čestným prohlášením.

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ ke stažení zde: Čestné prohlášení.pdf (466353)

Přihlašování: V oddílovém přihláškovém systému, ideálně do středy 19.5. večer (kvůli tisku map)

Všichni se účastní akce na vlastní nebezpečí, za děti odpovídají rodiče.

GDPR: Účastí na akci dáváte souhlas s pořizováním fotografií ze závodu pro dokumentační účely a se zveřejněním výsledků.

Děkujeme obci Voznice za vstřícnost, oddílu TJ Hostivice za časoměření a výsledkový servis, vlastníkům lesa  - Colloredo-Mannsfeld a Lesy ČR – za souhlas s tréninkem a městům Dobříš a Mníšek za spolufinancování akce.

Těšíme se na vás.

Trenéři OK Dobříš

—————

Zpět