22.-23.10.2022 - pořádání závodu OŽ v Novém Kníně a vyhlášení podzimních soutěží ve Všenorech

23.10.2022 21:42
***
Licence pro rok 2023 získané z OŽ, ŽB-ŽA příp. MČR (nebo i několikrát:-) pod odkazem zde
***
Sobota 22.10.2022 - pořádali jsme závod OŽ
 
Velká sportovní akce - závod  oblastního žebříčku pro Prahu a Středočeský kraj a celostátního rankingu dospělých a veteránů v orientačním běhu na krátké trati (a veřejný závod) - je úspěšně za námi.
 
Sedm desítek pořadatelů z OK Dobříš oceňuje všechny závodníky, které neodradilo deštivé ráno a dopoledne a přijeli do Nového Knína. Počasí se všem odměnilo - v poledne  již prostor závodu a centrum rozzářilo sluníčko. Cílem proběhlo 816 závodníků na měřených tratích, včetně tréninků T2, T4 a 28 odvážných dětí na trati TF. Dalších téměř 80 účastníků si proběhlo začátečnické "zážitkové" kategorie a fáborky bez měření času.
V centru na závodníky čekaly stánky s občerstvením a prodejem orienťáckých potřeb, pro děti zvířátkový orienťák a spousta prolézaček a atrakcí v areálu Oplocenka. Mytí obstarali knínští hasiči.
Vítěze dětských a dospělých kategorií pak při vyhlášení čekaly pěkné odměny. Na stupních vítězů jsme zatleskali i našim dětem.
Konání akce podpořili a umožnili: město Nový Knín, město Dobříš, město Mníšek pod Brdy, TEPfactor Chotilsko, obec Chotilsko, sportovně-rekreační areál Oplocenka Nový Knín, Lesy ČR a lesy Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou.
Ředitel závodu Pavel Janda poděkoval po závodě všem členům oddílu, kteří se na pořádání podíleli a připravili (počasí navzdory) pěkný sportovně-společenský zážitek všem závodníkům. Hezké tratě připravil Pavel Jiroušek a na férovost dohlížel Tomáš Etrych.
Výsledky závodu jsou v ORISu.
Fotky ze závodu od Honzy Hrušky (doplněné fotkami Pavla Kučery a Jany Bochenkové) zde a momentky od Martina Snížka tady.
 
Neděle 23.10.2022 - poslední OŽ a vyhlášení podzimního žebříčku a celoroční soutěže týmů Středočechů
V neděli se konal ve Všenorech 6.závod OŽ pro Prahu a Střední Čechy, tentokrát kamenitá a kopcovitá klasika na hřebeni Brd.
 
Po vyhlášení závodu následovalo vyhlášení celkových výsledků podzimního žebříčku mládeže zvlášť pro Prahu a Středočeský kraj. Na stupních vítězů podzimního žebříčku Středočeské oblasti jsme měli řadu zástupců: D10 - 3. Barbora Komová, D14 - 3. Amálka Petriláková, D16 - 1. Bětka Kašparová, H14 - 1. Jonáš Etrych, 2. Ondra Matys, 3. Lukas Magazu, H16 - 1. Přemek Žižka, 3. Filip Španěl.
Finální podzimní žebříček mládeže je v ORISu.
Celkem 21 našich svěřenců si v kategoriích DH12 - DH16 vyběhlo nebo obnovilo licenci B, všem gratulujeme.
 
Vyhlašovaly se také týmové soutěže. Družstva žactva i dorostu vyhrála středočeskou soutěž družstev a odnášíme si dva pěkné poháry, viz foto. Výsledky týmových soutěží jsou zde.
 
Díky, děti, i rodiče, kteří dětem věnujete podporu!
 
Trenéři OK Dobříš
 
Kluci H14 ovládli podzimní kategorii .
 

 

—————

Zpět