Nábor nových dětí do oddílu

18.08.2017 21:40

Máte rádi pohyb v přírodě, různé bojovky a ještě rádi přemýšlíte? Zkuste orienťák, bude vás bavit. Je to atraktivní sport, který se odehrává v lese, v té nejkrásnější tělocvičně. V září přijímáme do našeho oddílu OK Dobříš nové členy: zejména děti, nejlépe ve věku od 6 let.

Generace nejmladších závodníků OK Dobříš pomalu odrůstá a přechází do vyšších kategorií, a tak máme ve skupině „přípravky“ několik volných míst, která můžeme nabídnout novým zájemcům o sporty v přírodě.

Náš oddíl se věnuje především orientačnímu běhu, což je atraktivní sport, který v sobě spojuje fyzický výkon se schopností orientace v neznámém terénu a přemýšlením. Pro děti je orienťák zábava, která rozvíjí celou jejich osobnost a která se odehrává v lese – nejkrásnější tělocvičně pod sluncem. Během roku si vyzkoušíme i další sporty v přírodě – v zimě běžky, v létě kolo, lezení či kanoistiku.

OK Dobříš je jedním z nejaktivnějších oddílů v orientačním běhu ve středočeském kraji. Zažijete s námi spoustu krásných zážitků, potrénujete tělo i hlavu, naučíte se spoustu věcí, které se vám v životě budou hodit. Prostě, s orienťákem se v životě neztratíte.

 

Tréninky a víkendové akce

Tréninky pro většinu dětí se konají 1x týdně, ve středu od 18 do 19 hod. (příp. s menšími úpravami během roku – od 17:30 a někdy do 19:15). Na jaře a na podzim trénujeme v lesích okolo Dobříše, někdy i Mníšku pod Brdy. V zimě se připravujeme ve sportovní hale.

O víkendech se účastníme závodů, několikrát ročně máme i sportovní soustředění. Účast na závodech se liší podle věku a výkonnosti, začátečníci mají akce až na výjimky ve středočeském kraji. Hlavní víkendové akce (závody) se konají zhruba 1x měsíčně, předpokládá se účast rodičů (min. kvůli dopravě, mohou se ale sami aktivně zapojit, dopravu je také možné koordinovat s ostatními členy oddílu).

 

Nabídka pro nové zájemce

Jestli to s orienťákem chcete zkusit, přijďte na některý z tréninků v září (rozpis tréninků bude zveřejněný zač. září) a zkuste si, zda vás tento outdoorový sport bude bavit. První tři tréninky jsou na vyzkoušení - bez závazků a zdarma, pak se rozhodnete, zda chcete s orienťákem pokračovat.

Nové zájemce rádi uvítáme i na akci Dobříš v pohybu, kde bude vedle dalších sportů představený také orienťák a náš oddíl. Akce se koná v neděli 10.9. v době od 14 do 16 hod., centrum našeho programu je na běžeckém oválu mezi 1. a 2. ZŠ Dobříš.

Různé potřebné informace najde také v sekcích O nás, Program a Pro rodiče. Doporučujeme rovněž přečíst si tento lehce odrazující článek (a pokud vás neodradí, tak mezi nás určitě dobře zapadnete:-).

Další zajímavosti o nás najdete občas i v jiných médiích, např. na webu Sportvokoli.cz nebo třeba v tomto videu:

 

 

 

—————

Zpět