Pořádáme !

24.03.2017 07:24

Na konci května pořádáme další poměrně velký a významný závod - krajské mistrovství na klasické trati. Počítáme s pomocí všech členů oddílu a rodičů dětí. Centrum závodu je na Vlašce, poběží se v okolí vrcholu Kazatelna. Připravené budou i tratě pro veřejnost a orienťácké začátečníky.

Po loňské úspěšné premiéře při pořádání nočního mistrovství nám vedení oblasti svěřilo další závod - mistrovství Prahy a středočeského kraje na klasické trati. Tentokrát jde tedy o normální denní závod, proto i účast bude mnohem větší. Očekáváme okolo 500 závodníků, možná i více. Abychom to vše dobře zvládli, bude třeba zapojení všech členů oddílu a rodičů našich dětí. Na rozdíl od nočního se pořádá přes den, tak by to neměl být pro nikoho problém.

Chceš-li běhat, musíš také něco uspořádat!

Pořádání je součástí orienťáku a oddílové činnosti, jinak by žádné závody nebyly a neměli bychom co běhat. Zároveň je to dobrá zkušenost, abychom věděli, jak to vlastně při závodech funguje. Do pořádání se přitom může zapojit úplně každý, nejsou třeba žádné speciální znalosti. S parkováním aut, výdejem pití v cíli, hlídáním dětí závodníků v orienťácké školce nebo prodejem občerstvení můžou pomoci i neorienťáci.

Příjmy z pořádání závodu jsou také důležitou součástí oddílového rozpočtu, což se nám letos s nižšími dotacemi bude hodit. Vedoucí úseků a všichni, co pořádají aktivně ve větším rozsahu (tj. více než jen během samotného víkendu), získají také za svou práci alespoň symbolickou odměnu, kterou je možné využít např. na úhradu startovného po jarní sezóně.

Organizace pořádání

Všichni pořadatelé budou rozděleni do jednotlivých úseků, aby každý dobře věděl, co má dělat a s kým. Rozdělení bude na základě zkušeností z loňska a vlastních preferencí a možností (a taky potřeb závodu). Hlaste se tedy na pořádání přes přihláškový systém (do 31.3.), abychom věděli, s kým můžeme počítat. Poté proběhne rozdělení do úseků a těsně před závody budou k dispozici i podrobnější pořadatelské informace.

Děti běží závod

Pořádání se týká především dospělých, kteří tedy náš závod nemohou běžet. Děti by naopak běžet měly, závod je krajským mistrovstvím a počítá se do oblastního žebříčku. Mimo závod ale i děti můžou pomoci s pořádáním, např. při parkování, prezentaci, po závodě s pitím v cíli, v dětském koutku, vyvěšováním výsledků apod. Přihlašujte tedy děti jak na závod (tj. běžím závod), tak pro pořádání.

Tratě pro veřejnost

Součástí našeho závodu budou i jednoduché tratě pro příchozí. Můžete tak pozvat své přátele a známé, aby si orienťák vyzkoušeli.

Stránky závodu už se začínají plnit prvními informacemi.

 

Na viděnou v sobotu 27. května při společném pořádání!

—————

Zpět