Otvírání studánek 2019 - výsledky, fotky, článeček - AKTUALIZOVÁNO

07.03.2019 08:21

 

Výsledky z měřených okruhů najdete zde: https://drive.google.com/open?id=1efzxTdn3xo2aviSwWgNsLUEKK4BHFNNt

Některé fotografie najdete zde okdobris.rajce.idnes.cz/Otvirani_studanek_17.3.2019_-_Mnisek%2C_Skalka

a krátký článek následuje...

Otvírání studánek – Orientační běžci uspořádali tradiční zahájení sezóny spolu s mníšeckými dětmi

Tak jako každý rok, i letos jsme v rámci akcí pro město Mníšek pod Brdy uspořádali veřejný trénink pro všechny zájemce z širokého okolí. Oproti loňsku k nám počasí bylo velmi přívětivé. Sníh z minulého roku vystřídalo slunce, které se objevilo právě tento den s příjemnými  teplotami kol 17 stupňů. V neděli se tudíž na Skalku vydali nejen Ti, kteří si tuto akci dali do svého kalendáře, ale i spousta náhodných turistů a výletníků. Někteří z nich pak využili náhodnou příležitost ke společným toulkám s dětmi, dle naší mapy a roznesených kontrol.

Výsledkem byla účast 120 běžců, pěšců a turistů, kteří si vyzkoušeli své dovednosti a schopnosti se neztratit, a najít roznesené kontroly.

Nabídli jsme celkem 11 okruhů v délce od  1,5km, pro nejmenší, až pro dlouhý okruh v délce 6,4km vzdušnou čarou, který prověřil fyzické i mentální schopnosti těch největších borců.

Počasí se nám tedy povedlo a užili jsme si nádherné sportovní odpoledne s těmi, kteří překonali lenost a přišli si vyzkoušet orientační běh v krásném prostředí místních lesů.  Vysoká účast pak byla odměnou pro ty z nás, kteří se přípravě této, i jakékoliv další sportovní události, věnují. 

Věřím, že tuto povedenou akci budeme s podporou radnice, myslivců, i majitele lesa opakovat zase za rok. Pro případné zájemce o další naše akce se již brzo se uvidíme při světovém dni orientačního běhu,(letos v Dobříši), při dni dětí, dni země, běhu s novými prvňáčky …a dalších akcích. Aktivním rodičům, kteří mají zájem o vedení svých ratolestí ke sportu a pohybu v přírodě, nabízíme možnost přihlášení se do našeho oddílu. Více na www.okdobris.cz.

Děkujeme tímto především těm, co přišli, a dále pak zástupcům města Mníšku pod Brdy a podniku Lesy České republiky, s.p. , kteří nás dlouhodobě podporují. Dále bych chtěl poděkovat paní Věře Landové a panu Kupkovi z mysliveckého sdružení za vstřícnost a podporu, bez které bychom nemohli akci uspořádat.

Martin Bambousek – za trenéry OK Dobříš

 

 

..zde původní pozvánka

 

Aneb první letošní společný, a zároveň pro veřejnost otevřený, trénink v nádherném prostředí Brdského hřebene, s centrem v barokním areálu Skalka.

Zimní pauza byla příliš dlouhá, a většina z nás je už natěšená na pravé závodění v přírodě, mapu a buzolu. Včasný start a dobrá fyzická příprava nás posune mezi ty připravené.

Zároveň je tato akce otevřená široké veřejnosti z okolí Mníšku pod Brdy a Dobříše. Pozvěte proto své kamarády, kteří vymění nedělní lenošení za pohyb na čerstvém vzduchu. Máme připraveno několik variant tratí, které nabídnou sportovní vyžití pro ty nejmenší děti, jejich rodiče a prarodiče, až po sportovce s ambicemi nejvyššími. Účast na tréninku doporučujeme určitě všem oddílovým dětem, aby si v klidu připomněly mapu dříve, než se objeví na startu prvního ostrého závodu. Ti z Vás, kteří do oddílu přišli loni na podzim, nebo dokonce až letos, by si akci neměli v žádném případě nechat ujít. Maté zde větší prostor pro kontakt s trenéry i ostatními dětmi z oddílu.

Kdy se sejdeme:             v neděli 17.3.2019 ve 14h, event můžete i o něco později konec tréninku nejpozději v 17h

Kde se startuje?                     Mníšečtí mohou přijít pěšky, start je kousek v areálu Skalka. Trasa vede buď z parkoviště na horizontu u silnice do Řevnic nebo z Mníšku do kopce.

GPS místa startu:     mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=14.2539795&y=49.8778398&z=17&ut=Nov%C3%BD%20bod&uc=9gbn7xWmy6&ud=14%C2%B015%2712.434%22E%2049%C2%B052%2740.124%22N

 

Tratě:                    od Linie do HD 18, včetně jednoduchých tratí pro začátečníky, dlouhé tratě i měřeného sprintu na SI čipy

S sebou:         SI čipy!!, buzolu, mapník, běžecká obuv a oblečení do přírody, pití a lehkou svačinku

Očekáváme účast většiny oddílových dětí, pozvaní jsou i kamarádi ze sousedních oddílů a široká veřejnost.

Za trenéry JanaB a Martin. V případě dotazů volejte 773157911. 

 

Akce je dokonce i v přihláškovém systému, ale mohou samozřejmě přijít i Ti, kdo tam nejsou zapsaní. Map bude dostatek.  Akce se koná za každého počasí, v případě nepříznivého počasí bude k dispozici oddílový stan.

Přijďte si ochutnat probouzející se jarní les a čerstvou přírodu.

—————

Zpět