Informace k tréninkové sezóně - podzim 2023

24.09.2023 18:44

Milí rodiče a závodníci,
začali jsme podzimní orienťáckou sezonu a rádi bychom vám tímto shrnuli, co nás čeká a nemine.

1) tréninky:

  • úterý - běžecký trénink pro děti od 10ti let. Trénink trvá hodinu a je zohledněn věk dětí - skupina mladších a starších dětí trénuje samostatně. Zatím máme velkou radost, že se zapojilo mnoho mladších dětí. Děkujeme a vydržte!
  • středa - mapový trénink v okolních lesích. Trénink trvá 1,5 hodiny, děti začínají a končí trénink společně.

 

Naším zájmem je, aby co nejvíce dětí chodilo na oba tréninky. Jen tak se může jejich výkonnost posouvat kupředu.
Začátky obou tréninků sledujte na webu okdobris.cz
. Dle západu slunce se bude začátek tréninku postupně posouvat až k 17 hodině. Kdo bude mít problém dopravit své dítě na trénink v 17 hodin, ozvěte se. Najdeme společně řešení.

Od listopadu budeme jako každý rok využívat běžecký ovál v Dobříši, dle příchodu pravé zimy pak budeme zejména s mladšími dětmi využívat zázemí sportovní haly v Dobříši.

2) závody:

Na podzim je připraveno 8 závodů Středočeské oblasti OB. Do oblastního žebříčku se počítá závodů 5. Od kategorií DH12 je možno si v oblastním žebříčku vyběhnout licenci B, která umožňuje závodníkům od DH14 se zúčastňovat národních závodů, být v nich klasifikován a dále se posouvat směrem výše.

Děti v kategoriích DH10-DH14 mají prioritu běhat závody Středočeského oblastního žebříčku. Významně doporučujeme účast na závodech oblastního žebříčku před jinými závody, včetně vícedenních.
Dorostenci DH16 a výše konzultují výběr závodů se svým trenérem. Zde je již potřeba zohledňovat typ závodu a terén, který daný závod nabízí.

Seznam oblastních závodů Středočeské oblasti OB:

28/09/23

PGP

OŽ1

Oblastní žebříček

KT

Želízy

01/10/23

ROU

OŽ2

Oblastní žebříček

KL

Úštěk

07/10/23

KAM

OŽ3

Oblastní žebříček

KT

Bohuliby

07/10/23

KAM

OŽ4

Veřejný závod

SP

Bohuliby

08/10/23

FSP

OŽ5

Oblastní žebříček

KL

Úvaly, koupaliště

21/10/23

DKL

OŽ6

Oblastní žebříček

KL

bude upřesněno

22/10/23

VSP

OŽ7

Oblastní žebříček

KT

bude upřesněno

05/11/23

MKP

OŽ8

Oblastní žebříček

KT

Kolín, Borky

 

Pro naše oddílové štafety (všech věkových kategorií) a děti, které jsou ve výběru žactva Středočeského kraje, je důležitý 3. říjnový víkend. Tento víkend se koná v obci Krouna nedaleko Hlinska Mistrovství ČR štafet a družstev:

14.10.2023

LPU

Štafety

15.10.2023

LPU

MČR obl. Výběrů žactva, MČR klubů

 

Připomínám, že podmínkou členství pro děti registrované v tréninkových skupinách je absolvovat na podzim alespoň 3 závody. Na oblastní závody jezdí vždy mnoho našich členů. Pokud někdo potřebuje pomoct s dopravou, využívejte v přihláškovém systému políčko DOPRAVA - POŽADUJI. Případně se obraťte na naše trenéry či na vedoucího akce, který je uveden v přihláškovém systému.

Jakékoliv dotazy i nápady na další zlepšení našeho fungování jako celku směřujte na kohokoliv z trenérů. Jsme tu jedna velká parta, kterou to prostě baví.

 

Těšíme se na Vás na trénincích a závodech

Trenéři OK Dobříš

 

—————

Zpět