Zimní soustředění na Šumavě

16.01.2017 20:47

***Aktualizováno*** V zimě orienťáci moc nezávodí, příležitost pro společné sportování se ale i tak najde. Oblíbenou součástí našeho programu bývá lednové soustředění na horách, kde kombinujeme lyžování či běhání venku s večerní mapovou teorií a diskusí o programu nadcházejícího roku. V lednu 2017 pojedeme  znovu na Šumavu a také tentokrát na nové místo. Součástí soustředění bude také oficiální členská schůze oddílu.

 Aktuální informace:

Soustředění bude, zdá se, největší oddílovou akcí, co jsme kdy dělali, navíc se spoustou nových členů. Přečtěte se tedy předem hlavní pokyny, ať víte, jak to tam bude fungovat:

  • sněhu je na horách nejvíc za poslední roky, tak bychom si měli užít krásnou zimu. Na náhradní běžecký program můžeme zapomenout, bude se lyžovat. Pro jistotu připomínáme, že to znamená běžky, na sjezdovky není během víkendu prostor (týká se dětí v tréninkových skupinách, doprovod se k našemu programu může, ale nemusí přidávat).
  • program je dost nabitý (běžky, teorie, společné hry a oddílová porada), viz podrobnější rozpis dále
  • pokud by někdo z důvodu nemoci nemohl přijet, dejte co nejdříve vědět. Pokusíme se vás odhlásit, na místě už to většinou zrušit nejde.
  • příjezd v pátek večer (cca od 18 hod.). Rozdělení do pokojů bude dané předem a měli by ho mít na recepci, tak to prosím respektujte. Jede nás opravdu hodně a musíme se tam nějak vejít podle pokojů, které máme k dispozici.
  • společné jídlo začíná sobotní snídaní, páteční večeři si tedy vemte vlastní nebo se najezte ještě cestou. Končíme pak nedělním obědem.
  • placení - na místě, po rodinách (viz seznam níže)
  • doprovodný program - pro děti (ale i dospělé zájemce) budou na sobotní podvečer připraveny různé mapové hry a orienťácká teorie, vezměte si proto vlastní tužky
  • součástí oddílové porady k programu na rok 2017 bude i diskuse, na které letní závody bychom chtěli společně vyrazit. Nabízí se něco z klasické domácí nabídky: Vysočina Cup, Bohemia 5 dnů OB, Cena východních Čech nebo West Cup, příp. vyrazit někam do zahraničí, např. závody v Tatrách, italských Dolomitech, rakouských Alpách, Slovinsku či Chorvatsku nebo některé ze švédských závodů na začátku prázdnin či v polovině srpna (zatím bez odkazu). Mrkněte na termíny, programy závodů, terén..., ať můžeme diskutovat.
  • na místě bude možné si vyzkoušet oddílové dresy i některé další oblečení

 

Předběžný program:

  • pátek večer - příjezd, ubytování, příp. seznamovací hry (pro děti, dospělí se můžou seznámit večer u piva:-)
  • sobota dopo - nástup před chatou 9:30, kratší lyžařský trénink (základ techniky apod.)
  • sobota odpo - lyžařský výlet
  • sobota pozdě odpo/večer - mapová teorie (děti, velké děti + dospělí)
  • sobota večer - oddílová porada (vyhodnocení roku 2016 a plány na 2017) a výroční členská schůzce (od 21 hod.)
  • neděle dopo - biatlonové štafety
  • neděle odpo - vyhodnocení soustředění a odjezd

 

Vyúčtování (po rodinách): Hory_2017_vyuctovani_na_web.xls

Přivezte si prosím odpovídající částku, ať pak vybírání peněz proběhne co možná nejrychleji. V kalkulaci už je zahrnutý příspěvek na dítě (z grantů Města Dobříš a MŠMT) - týká se dětí - členů oddílu, které chodí na tréninky a platí základní oddílové příspěvky.

 

Původní informace

Zimní soustředění se zatím pokaždé konalo na Šumavě, tak tomu bude i v lednu 2017. Loni jsme byli na krásném místě na Horské Kvildě, kapacita chaty ale ani zdaleka nestačila zájmu, proto jsme vybrali nové zařízení, kam se všichni bez problémů vejdeme (snad jen v případě slabé účasti můžeme ještě zvážit návrat na Horskou Kvildu). Soustředění se uskuteční v lokalitě Nové Hutě, což je jedno z menších šumavských středisek. V případě dobrých sněhových podmínek zde vede lyžařská magistrála, pokud nebude dost sněhu, budeme podobně jako v minulosti dojíždět auty na "modravský ledovec" nebo si dáme "letní" orienťák na nové mapě na Borové Ladě.

Program bude podobný jako v předchozích letech – přes den tedy dle sněhových podmínek trénink na běžkách či běhání, večer mapa. Teoretická část bude určena i pro běhající rodiče, následovat pak budou ještě informace o plánech na sezónu 2017. Vzhledem k tomu, že se jedná na dlouhé zimní období o jedinou společnou akci, a také proto, že jde o výjimečnou příležitost probrat společná oddílová témata, doporučujeme účast všem aktivním členům oddílu. U starších dětí není účast rodičů nutná, pokud jsou už samostatné a domluvíte se s někým na společné dopravě.

Termín: 20.1. - 22.1.2017. Příjezd v pátek večer, odjezd v neděli odpoledne.

Ubytování: zajištěné v horské chatě Kodrea v Nových Hutích. Chata má potřebnou kapacitu, v místě bude i stravování (sobotní snídaně - nedělní oběd).

Ceny: plná penze za den / za celý pobyt:

  • děti do 12 let:  390 / 740 Kč
  • děti nad 12 let:  450 / 860 Kč
  • dospělí:  550 / 1040 Kč

Přihlašování na soustředění probíhá přes oddílový přihláškový systém, termín přihlášek do 3.12.2016.

Program a vybavení: jako vždy sportovní a hravý, bude upřesněno podle aktuálních sněhových podmínek. Kdo nemá vlastní vybavení na běžky, doporučujeme půjčovny na Kvildě (Ski Kvilda, raději předem rezervovat, při větší objednávce by to možná přivezli i na Nové Hutě) nebo např. v Praze na Barrandově (Lyže levně).

Chata Kodrea má dostatečnou kapacitu, je tedy možné, aby se akce zúčastnily celé rodiny. Zejména pro nové děti (i jejich rodiče) je toto soustředění skvělou příležitostí pro seznámení s ostatními, aby se brzy zapojily do party ostatních dětí.

Začátek zimy zatím vypadá nadějně, tak doufejme, že i v lednu bude na Šumavě dost sněhu. A i když tomu tak v minulosti někdy nebylo, soustředění jsme si vždy pořádně užili, což máme v plánu i letos. Zavzpomínat můžete ze starších fotek, např. z roku 2016, 2015, 2014, 2013 či z toho úplně prvního v lednu 2012 , kdy jsme bydleli jen pár metrů vedle (a budete překvapeni, jak ty děti vyrostly:-)

Skol!

 

Pozvánka na členskou schůzi 

V sobotu večer proběhne také oficiální členská schůze OK Dobříš (schválení výroční zprávy, náměty k činnosti oddílu apod.). Hlasují členové oddílu starší 15 let. Všichni jsou samozřejmě zváni.

—————

Zpět