Žákovské štafety v Kamýku

15.09.2023 07:02
Ve středu 13. září jsme se zúčastnili každoročních žákovských štafet organizovaných OB Zvole. Tento rok jsme běhali v kamýckém lese na Praze 4. Účast našeho oddílu byla velmi potěšující, na startu jsme měli 48 startujících v 16 štafetách rozprostřených ve všech dětských a OPEN kategoriích.
 
Hlavně pro mladší účastníky byl terén kamýckého háje opravdu náročný, porosty byly nejednoznačné, pěšinky ztěží viditelné a les plný ostružiní. Osobně bych pro žákovské štafety vybíral jiné terény, kde se děti méně ztratí.  A i vzhledem k těžkému terénu chválíme všechny děti za reprezentaci oddílu. Někomu se dařilo lépe, nekomu méně, ale na dětech bylo vidět, že se všichni snažili.
 
Oddíl vybojoval dvě první místa z pěti kategorií, Štěpán Jiroušek, Adam Kašpar a Vašek Jetel vyhráli kategorii HD12 a Martin Snížek, Přemek Žižka a Tonda Jiras vyhráli kategorii OPEN. Další štafety se umístili na 4 místě (Kevin Gregor, Fanda Jiras a Jonáš Etrych v H14), 4 místě (Matěj Etrych, Bára Blehová a Kristýna Fialová v HD12) a 5 místě (Justýna Baštová, Bětka Vaculovičová a Amálka Petriláková v D14). Celkově tedy oddíl dosáhl velmi pěkných výsledků.
 
Výsledky i s časy jednotlivých úseků naleznete zde.
Fotografie z akce jsou na oddílovém rajčeti .
 
První úseky byly u dětí přepočítány a ukončeny časově na divácké kontrole. Bohužel v pytlíku byly přehozené kontroly, čímž vznikl poměrně velký zmatek.
 
Všem děkujeme za reprezentaci oddílu a za rok opět na štafetách.
 
Za trenéry
 
Tomáš
 


 

 

—————

Zpět