Výběrové soustředění žáků SKS ("Středočeši")

17.09.2023 20:42

O víkendu 15 - 17 září se konalo Podzimní výběrové soustředění žáků Středočeského krajského svazu ve Žďárských vrších.

Na soustředění se nás z oddílu vydalo celkem 16, 13 dětí a 3 trenéři. Už v pátek se děti vydaly do lesa na nočák, který byl v poměrně těžkém terénu plném melioračních rýh, bažinek a hustníčků. Nicméně se s ním vypořádaly zdárně a všichni dorazili úspěšně do cíle.
 
V sobotu jsme se přesunuli o pár km na sever, a na pořadu dne byly tři okruhy zaměřené na koridor (postup po linii), vrstevnice (postup podle vrstevnic) a azimuty (tzv. švýcárna). Každé dítě běželo tři okruhy a věřím, že si všichni procvičili všechny tři techniky. Na jednom okruhu nás pozlobily vosy, ale kromě pár bodnutí, se nestalo nic horšího.
 
V sobotu odpoledne jsme odběhli asi 2 km na další místo, kde byly postaveny pro všechny dva farstované okruhy (každý okruh měl 4 varianty). Na okruhy vybíhaly čtveřice a cílem byl trénink na štafety. Dětem okruhy šly, a bylo jasně vidět jak si po každém okruhy daleko více zvykají na "Vysočina" terén, ve kterém se za měsíc poběží MČR žákovských výběrů. Okolo půl sedmé jsme byli zpět na ubytování a po večeři už byl jen rozbor tréninků a příprava na nedělní závod.
 
V neděli ráno jsme se vydali na samotný závod KT Jihomoravského a Vysočina žebříčku. Na start jsme se prošli skoro 4 km, ale to našim dětem nevadilo, aby zaběhli samotný závod. Výsledky naleznete zde, (děti běželi pod STC).
Nutno podotknout, že terém byl fyzicky extrémné náročný. Ne převýšením, ale vysokým borůvčím, které stěžovalo průběžnost a doslova občas schovávalo kontroly. Naše děti se neztratily, máme dvě třetí místa a i ostatní se hodně snažili.
 
Program byl náročný, děti musejí být unaveny. Ale těžké terény na Vysočině by jim měli hodně pomoct do závodů našeho žebříčku.
Výsledky z tréninků se zde objeví, až je dostaneme :-)
 
Fotky naleznete zde.
 
Odkaz na mapy naleznete zde.
 
Odkaz na výsledky naleznete zde, mezičasy zde.
 
Velká pochvala dětem za velkou snahu :-)
 
za trenéry
 
Tomáš
 

 

—————

Zpět