Vánoční oddílový přebor

26.11.2016 11:30

***Aktualizováno*** Poslední oddílovou akcí kalendářního roku bývá tradiční vánoční besídka, neboli velký rodinný přebor v halovém OB. Nejde o seriózní závodění, jako spíše o společné setkání a pobavení v předvánočním období. Chybět nebude ani letos vánoční stromeček, drobné dárky a odměny pro všechny aktivní sportovce. Pro letošní ročník máme nový "závodní prostor" - potkáme se v neděli 18.12. odpoledne v nové tělocvičně ZŠ v Mníšku pod Brdy. Trochu jiná bude i forma závodních tratí, většina z nás se s něčím takovým potká poprvé, takže budou mít stejné podmínky jak dlouholetí orienťáci, tak i noví členové oddílu.

 

Aktuální pokyny pro všechny účastníky:

Kdy:    
Sraz v neděli 18. 12. 2016 ve 12,50 - 13h v hale. Přijďte prosím včas. Konec v 16 hodin.
Kde:
ZŠ Mníšek pod Brdy, Komenského 886, nová hala-tělocvična, vchod z ulice Nádražní - bude označeno červenobílým mlíkem.
GPS: 49.8627786N, 14.2634719E, na mapách je sice les, ale teď už je tam hala :-)
Parkování:
Poblíž křižovatky ulic Nádražní/Ke škole.
Šatna:
Hned u vstupu je šatna, kde se přezujeme, resp. převlékneme. Vchod v 13 hod. zamkneme. Cenné věci zde ale nenechávejte, nejsme jediní, kdo má klíče. Kdo přijde pozdě, volejte Lenku M 731 445 105.
S sebou:    
-    Vánoční náladu
-    Čip! (novým členům zapůjčíme),
-    Sálové tenisky nekreslící! a sportovní oblečení do haly (nejlépe oddílový dresJ). Do tělocvičny je možný vstup jen v čistých botách, resp bosky.
-    Karimatka na posezení pro diváky (sedejte si prosím ze začátku po pravé straně - po obvodu haly
-    Děti by měly donést drobný neadresný dárek pro neznámého člena oddílu (do vánoční tomboly),
-    Trocha cukroví,
-    Něco na hlasité fandění (trubka, řehtačka, zvonec… nebo aspoň ruce na tleskání)
Mapa:
Podobná jako loni a předloni, měřítko různé, ale tentokrát Vás čeká i malé bludiště:-) Aby Vás to moc nepřekvapilo, bude před startem ukázka bez trati.
Kontakty:
Martina (607 740 129) nebo Martin (773 157 911)
 

 

 

Původní informace (stále platné):

Velký rodinný přebor OK Dobříš v halovém OB

Protože jsme sportovci, musí být samozřejmě i naše oddílová besídka trochu sportovní. Hlavní částí besídky bude opět jednoduchý, ale divácky atraktivní závod uvnitř tělocvičny, při kterém se rodiče mohou dívat, jak to půjde jejich dětem. Následně se role vymění a děti se budou dívat, jak si s klikatou minitratí poradí jejich tátové a mámy.

Na úvod programu bude i společná rozcvička a krátký trénink na rozběhání. Rodiče se také mohou zapojit už od začátku, i těm, co pravidelně neběhají, trocha sportu před vánoci určitě neuškodí.

Účast na úvodní rozcvičce je pro rodiče samozřejmě dobrovolná. V hlavním závodě ale předpokládáme, že v tom své děti nenechají a nastoupí s nimi do rodinného družstva. Orienťák je totiž víc než cokoli jiného opravdu rodinný sport! Každé dítě by tedy k sobě mělo mít jednoho dospělého. Jejich výkon se totiž bude hodnotit společně, a to prostým součtem časů dítěte a dospělého. Pokud je v některé rodině více dětí než dospělých, bude se čas dospělého počítat všem jeho dětem. Orientace v hale s jednoduchým plánkem není nic složitého, takže to zvládne opravdu každý.

Na závěr programu proběhne vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším. Děti budou hodnoceny v rámci svých skupin (podle věku a zkušeností), takže šanci na stupně vítězů mají určitě všichni. Oceněny budou také nejlepší výkony letošního roku a hodnotné prémie dostanou všichni ti, kteří si je zasloužili pravidelnou účastí na závodech podzimní sezóny (včetně dospělých).

I když půjde tentokrát jen o halový závod, kousek lesa tam samozřejmě chybět nebude. Ano, součástí besídky bude vánoční stromeček a pod ním by měly být dárky. Výběr dárků bude podobně jako loni formou "tomboly", každé dítě si odnese jeden vánoční dárek (a jeden by taky mělo přinést :-)

 

 Přibližný časový program (neděle 18.12.):

13:00 sraz v šatně tělocvičny, rozcvička, rozběhání

13:40 začátek rodinného přeboru

15:15 vyhlášení výsledků, předání diplomů a dárků

16:00 konec programu

S sebou:

  • Obuv (pozor! neměla by dělat šmouhy na podlaze!) a oblečení na sportování v hale (kdo má, vemte si oddílové triko/dres), láhev s pitím
  • Něco na hlasité fandění (trubka, řehtačka, zvonec… nebo aspoň ruce na tleskání)
  • Kdo má, tak i vlastní SI čip (ostatním půjčíme)

Místo: ZŠ Mníšek pod Brdy, Komenského 886

 

Akce je určena všem našim dětem bez ohledu na to, kolik toho už umí. Stejně tak i jejich rodiče nepotřebují ani pořádnou fyzičku, ani mapové zkušenosti – v hale se nikdo neztratí. Tak si přijďte před vánočními svátky všichni trochu zasportovat a pobavit se s ostatními.

Přihlášky na akci přes oddílový přihláškový systém (děti pište do kategorií podle jejich tréninkových skupin + připište s kým z dospělých bude ve dvojici).

Fotografie z ročníku 2014 v galerii.

—————

Zpět