Úspěšná jarní sezóna

03.07.2016 08:54

Jarní závody jsou za námi, sezóna byla opravdu pestrá a opět i výsledkově úspěšná. Kromě mnoha dobrých výsledků na závodech jsme se předvedli i uspořádáním oceňovaného krajského mistrovství v nočním OB. Výborná byla i účast na závodech – 56 členů oddílu absolvovalo během tří jarních měsíců min. 7 závodů!

 

Jedním z vrcholů jarní sezóny bylo už v dubnu mistrovství ČR v našich oblíbených terénech u Doks. Hned na prvním šampionátu jsme byli vidět i na stupních vítězů (přestože vyhlášení nejlepších bylo až po půlnoci a tedy v pořádné tmě:-). Medaile získali naši běhající trenéři: Jana B. zlato a Katka s Kejmilem bronz. Z dětí nejlépe Ondra J. na 19. místě. Poctivá zimní příprava na nočních trénincích se nám vyplatila.

Dalším úspěchem víkendu pak bylo vítězství dorostenecké štafety ve složení Ondra J., Honza T. a Honza B. v hodnocení krajského přeboru, čímž se tato štafeta (v záloze s Vaškem Koubkem) nominovala na podzimní mistrovství ČR!

 

Hlavní soutěží jsou pro nás pořád ale závody krajského poháru. I letos jsme v nich byli hodně vidět, v celkovém hodnocení jarní části máme několik čelních umístění (Julie B., Jessika, Tonda J., Vašík, Kuba J., Ondra J., Honza T.) a spoustu dalších těsně pod stupni vítězů. V hodnocení družstev jsme obhájili 2. místo za Kamenicí!

Krajský žebříček - finální pořadí jarní části

 

S krajským pohárem souvisí i zisk licencí B. Po jarních měsících máme na oddílovém „kontě“ už 10 licencí B! Někteří loňští držitelé své „béčko“ ztratili, objevilo se ale několik premiantů, kteří si „B“ vyběhli vůbec poprvé. Těm především patří velká gratulace, pro ty, co zůstali těsně pod čarou, by to pak měla být výzva do dalšího tréninku. Na podzim se dá bojovat znovu! A hodnotná prémie - běžecké boty Salomon, platí i letos pro všechny, kteří si A nebo B vyběhnou.

 

Národní pohár (žebříček B) – pro starší a zkušenější děti už jsou hlavní závody národního žebříčku. Zde už je konkurence hodně silná a závody opravdu těžké. I tak jsme zaznamenali několik dobrých výsledků a ty další nás určitě ještě čekají:-) Nejlépe jsou na tom v dorostu Klára 14. a Ondra 15., v HD14 (s větší konkurencí) jsou Julie a Jessika těsně za sebou na 31. a 32. místě a Jáchym K. na 35. místě. Jsou to nadějná umístění pro zisk licence A, alespoň v některých případech. Bude to chtít ale v srpnu pořádně potrénovat, rozhodující závody se běží už 10. – 11. září v Jizerských horách.

Aktuální pořadí ŽB: stav po 6 závodech na konci června

Přehled medailových umístění členů oddílu najdete v sekci Naše úspěchy.

 

Prémie za aktivní účast na závodech – je to až neuvěřitelné, ale dokonce 56 členů oddílu má během jarní sezóny více jak 7 účastí na závodech! Ti nejlepší mají dokonce 17 (Julie N. a Kuba J.) – počítali jsme pouze závody v ČR a bez školních přeborů, jinak by počty byly ještě vyšší.

Speciální prémie za aktivní účast (oddílové ponožky nebo čelenku) se rozdávaly na posledním jarním tréninku. Kdo si nevyzvednul, může se během léta domluvit s Arnoštovými. Další příležitost budou mít všichni členové oddílů opět na podzim.

Kompletní tabulka s přehledem účastí (žlutě označení mají 7 a více účastí): účast na závodech jaro 2016.pdf (181,3 kB)

 

Užívejte si léto, přijeďte na některé letní závody a nezapomeňte taky trochu trénovat (na kole, ve vodě, v lese, na horách...), ať se nám na podzim daří stejně dobře jako na jaře!

—————

Zpět