Program závodů a oddílových akcí – jaro a léto 2017

11.04.2017 21:29

Termínovka oddílových akcí na jarní část sezóny je jako vždy plná zajímavých závodů, ale i několika nesoutěžních podniků. Některé závody jsou přímo u nás na Brdech, jeden z nich dokonce pořádáme! Alespoň několika se tedy můžou snadno zúčastnit i méně aktivní závodníci. A taky můžeme pozvat na orienťák známé, kteří by si to chtěli jen tak zkusit. V oddíle je nás čím dál víc pravidelných a úspěšných závodníků, pro které už jsou hlavní závody žebříčky B či dokonce mistrovství republiky. Tyto závody jsou uvedeny hlavně v oddílovém přihláškovém systému, protože se týkají už zkušených závodníků. Kromě orienťáckých závodů se budeme chtít zúčastnit i některých lokálních podniků ze seriálu Brdman.

Termínovka jaro/léto 2017:

19.3.  ne  otevírání sezóny – větší mapový trénink, Brdy (Stř. Lhota)

31.3.  pá  závody OB, Středočeský přebor NOB (pouze HD14+), Praha – Krčák

1.4.   so  závody OB, Středočeský žebříček, Praha - Tuchoměřice

2.4.   ne  závody OB, Středočeský žebříček(přebor sprint), Mšeno (Mělník)

8.4.  so  závody OB, Středočeský žebříček, Hartošice

14. – 17.4. pá – po Velikonoční soustředění, Doksy

22.4.   so  závody OB, Středočeský žebříček (přebor krátká), Týnec n. S.

22.4.  so Jarní běh pro zdraví, kros, Vlaška

8.5.   po  závody OB, Středočeský žebříček, Mníšek p.B.

27.5.  so  závody OB, Středočeský žebříček, Dobříš – Vlaška (pořádáme!!!)

28.5.  ne závody OB, Středočeský žebříček, Drnek (Kladno)

3. 6.  so  závody OB, Český pohár, Řitka

4.6.   ne   závody OB, Český pohár, Řitka

3.6.  so  Brdman Cross, společně s rodiči, Vlaška

21.6.  st Klacky Open, závody OB, štafety

 

Nezávodní oddílová akce*

24. – 25.6. so-ne Vodácká nebo cyklistická nebo jiná výprava

* kdo z rodičů se chce chopit organizace akce, dejte vědět, poté zařadíme do přihlášek

 

Akce výběru žactva středočeského kraje a další závody vyšší úrovně (pro nejlepší ze žluté a červené skupiny, kat. HD12 – 14, zde pouze výběr toho hlavního, kompletní nabídka v přihláškovém systému)

24. – 26.3.   so-ne  první soustředění mladých talentů

13. – 14. 5.   so - ne  závody OB, Žebříček B, Liberec

20. – 21.5.   so-ne  Vyzývací pohár – celostátní závody štafet krajských výběrů, Šumperk

3. – 4. 6.   so - ne   závody OB, ČP, Žebříček B + veřejné závody, Řitka

17. – 18. 6.   so - ne  závody OB, Žebříček B, Pardubice

 

Léto – doporučené vícedenní závody se společnou účastí celého oddílu

1. – 3.9.   pá - ne  West Cup, Nejdek – Krušné hory

Na ty závody vyrážíme v plné síle a společně (ubytování v závodním kempu pod stanem, děti mají startovné hrazeno). Individuálně je možné vyrazit i na další letní závody (přihláška přes oddíl – domluvte se s trenéry, startovné si platí každý sám)

 

Doplňující informace k akcím:

Tučně označené akce – jde o hlavní akce tohoto období, kterých by se měly účastnit všechny děti. Chceme se zde ukázat v plné síle a také rozvíjet náš týmový duch a dětskou partu. Jedná se většinou o akce v blízkosti Dobříše, na těchto závodech se trenéři budou věnovat dětem v plném rozsahu dle potřeby.

Ostatní akce – doporučené akce pro všechny děti, které to baví a chtějí jezdit častěji. Oddíl zajistí jejich přihlášení na závod, trenéři se ale už nebudou věnovat dětem v plném rozsahu, protože tam většinou budou sami závodit, příp. mohou být na jiných závodech a nebudou tam třeba všichni. Na těchto akcích se proto očekává větší zapojení jednotlivých rodičů a samostatnost dětí (děti se samy postarají o svůj start apod.).

Pro aktivní a talentované závodníky je v termínovce ještě několik závodů žebříčku B (pro HD14+) či dokonce MČR (pro HD16+). Těchto závodů by se měli účastnit především držitelé licencí B, pro MČR je nutné vyběhnout si kvalifikaci. Termíny všech závodů jsou v oddílovém přihláškovém systému.

Oblastní (středočeský) žebříček – jaro

Hlavní závody pro kategorii žactva (HD12 a 14) s možností vyběhnout lic. B. Do oblastního žebříčku se počítají 4 nejlepší výsledky z celkem 7 závodů. Je tedy třeba mít alespoň 4 závody, ideálně 5 či 6, aby bylo možné škrtnout nejhorší výsledek.

Oddílová prémie za účast (exkluzivní běžecké ponožky nebo čelenka OK Dobříš)

Počítá se 7 ze 14 akcí od března do konce června bez ohledu na výsledek, hodnotí se pouze účast v závodě. Závody ŽB, MČR aj. jsou možnou alternativou, příp. nesoutěžní akce (vodácká výprava) je bonus navíc, velikonoční soustředění se počítá jako jedna akce, trénink 19.3. se do účasti na závodech nepočítá. Odměna se týká jak dětí, tak i dospělých.

Minimální účast na závodech

V programu jsme vybrali několik nejzajímavějších závodů, které bereme jako hlavní oddílové akce – ty tučně označené. Jde přibližně o jednu akci měsíčně, což by měla být povinná minimální účast všech dětí z oddílu. Ne vždy je samozřejmě možné se zúčastnit, ať už z rodinných či zdravotních důvodů. Pak je samozřejmě vhodné vyrazit a získávat závodní zkušenosti na jiných akcích. Účast na minimálně 2 závodech z celé jarní sezóny je ale pro děti povinné minimum, abychom věděli, že svou účast v oddíle myslí děti i jejich rodiče vážně.

 

Kompletní jarní termínovka ke stažení: Terminovka OK Dobris_jaro 2017.pdf (220,3 kB)

 

—————

Zpět