STK Švédsko 2023 očima účastníka Máry

26.08.2023 10:06

 

Mezi 12. a 20. srpnem se naše jedenácti-členná výprava vydala na soustředění do Švédska. Skupinu tvořili Pavel Janda (trenér), Kuba, Martin, Lukas, Franta, Annabelle, Tonda, Jenda, Přemek, Přemkův táta (také Přemek) a já.

Ve Švédsku na nás čekalo několik různých typů tréninků. Na místo jsme po noci na trajektu dorazili v neděli dopoledne a hned odpoledne na nás čekal první, seznamovací trénink. 

Pondělí jsme ráno začali middlem a odpoledne se vydali na první klasiku, kde mnoho z nás dělalo chyby. 

Úterý jsme pokračovali opět klasikou, ale hned po tom, co jsme vyběhli, nás zastihl krátký déšť, který většině z nás úplně promočil mapy. Měl jsem co dělat, abych vůbec doběhl do cíle. Odpoledne jsme běželi ještě krátkou trať. 

Ve středu následovala cesta za dvěma nejvzdálenějšími tréninky, tamsemy a okruhy. Mezi tréninky jsme se vykoupali v moři.

Čtvrtek byl ve znamení zaslouženého odpočinku v podobě výletu do Göteborgu, poblíž kterého jsme bydleli. (Ve čtvrtek se od nás také oddělil Jenda, který letěl zpět do Čech.)  

Pátek začal opět klasikou, která byla nejtěžším tréninkem, na kterém jsme byli. Všichni jsme dělali větší nebo menší chyby. Jako druhý trénink nás čekaly Diamanty. 

V sobotu dopoledne jsme stihli ještě jeden rychlý trénink, kde jsem po týdnu námahy konečně viděl u sebe nějaké větší zlepšení :)

Potom už na nás čekala pouze cesta zpátky do Čech.

Pro mě bylo soustředění ve Švédsku skvělá zkušenost. Poznal jsem úplně jiný druh lesa a terénu, než je u nás, a také viděl opravdovou bažinu. Především jsem se ale díky večerním rozborům tréninků, které jsme dělali, posunul v mapování zase o něco dál. Jsem si vědom svých chyb (např. málo složená mapa a nedostatek jistých bodů na postupu), kvůli kterým se často ztrácím, a na kterých musím pracovat, abych se posunul dál.

Na naše fotky ze Švédska se můžete podívat tady a tady.

 

Za celý tým, Mára.

—————

Zpět