Štafetová výzva

31.08.2015 07:46

Jedním z vrcholů celoročního sportovního snažení je účast na mistrovství republiky a tím nejatraktivnějším mistrovstvím bývají pravidelně štafetové závody, které se konají jako poslední šampionát roku vždy na přelomu září a října. Letos poprvé se štafetového mistrovství můžou zúčastnit jak naše nejlepší děti, tak i dospělí (v kategorii veteránů), ostatně i kvůli tomu náš oddíl letos posílil o Katku a Kamila Arnoštovy :-)

MČR štafet a družstev

Jedná se o mistrovský víkend se dvěma závody (10. – 11.10.), v sobotu se běží závod klasických tříčlenných štafet (zvlášť H a D), v neděli se H a D spojí a vytvoří se společná oddílová družstva. Žactvo startuje v rámci krajských výběrů, dorost, dospělí a veteráni staví oddílové týmy.

Žákovské štafety (HD12 – 14)

Startuje se v barvách středočeského kraje, do týmu budou vybrány nejlepší děti ze všech středočeských oddílů, a to na základě výsledků z jarní sezóny, důležité budou ale i výkony na podzimních závodech (ŽB 5.-6.9.) a prvních oblastních závodech (19. – 20.9.). Středočeši postaví maximální počet 4 družstev (sestava družstva: 2x H12, 2x D12, 2x H14, 2x D14), takže v každé kategorii se bude vybírat 8 nejlepších.

Z OK Dobříš mají velkou šanci se nominovat:

D12: Julča N., Verča, Anežka

D14: Jessika

H12: Kuba J., Jáchym K.

H14: Ondra J., Honza T.

Je ale třeba i o prázdninách už začít trénovat, aby výsledky na prvních podzimních závodech byly co nejlepší a potvrdili jsme tak své dobré jarní výkony.

Doprava a ubytování bude zajištěné pro celou žákovskou výpravu společně (s menším vlastním i oddílovým příspěvkem).

Veteránské štafety

Startuje se za oddíl, nominace do družstva je záležitost oddílu a počet přihlášených štafet a družstev není nijak omezený. V sobotu startují 3-členné štafety, v neděli pak družstvo tvoří 3 muži a 2 ženy. Budeme se snažit postavit jedno silné družstvo, bylo by ale dobře, kdyby veteránských družstev mohlo startovat víc. Účast na MČR družstev je velký zážitek, který si nenechte ujít. A i když se nebojuje o přední místa, pořád můžou naše družstva soupeřit mezi sebou či s ostatními středočeskými oddíly. Rozhodně je také třeba zapudit obavy, že byste to ostatním v týmu mohli zkazit a proto raději nepoběžíte vůbec. Nejvíc si to totiž můžeme zkazit právě tím, že se nepřihlásí dost zájemců a aspoň dvě nebo tři družstva nepostavíme vůbec. Lepší je tedy sebrat odvahu, přihlásit se a s motivací startu na MČR začít trénovat.

Mistrovství se letos koná na jižní Moravě (Vracov) v kraji dobrého vína, takže i společenská stránka závodu bude stát jistě za to :-)

Zájemci by se měli hlásit co nejdříve přes oddílový přihláškový systém (čím dříve svůj zájem běžet zveřejníte, tím více času budete mít na trénink :-) Nominaci, celkovou přihlášku a rozdělení do kategorií pak uděláme podle toho, kolik se nás přihlásí. Podstatnou část nákladů uhradí v případě MČR oddíl.

Podzimní přípravné závody

Aby výkony na MČR byly co nejlepší, bylo by vhodné zúčastnit se i některých konkrétních závodů hned na úvod podzimní sezóny:

ŽA/ŽB, 5. - 6.9. u Tachova – závody Českého poháru v náročných terénech a s kvalitní konkurencí. Důležité hlavně pro ty, co mají dobře rozběhlý žebříček B, jako rozběhání a nové zkušenosti se ale hodí i pro ostatní.

Český pohár štafet, 12. - 13.9., u Jihlavy – závody svým charakterem velmi blízké mistrovství štafet. Účast žádoucí pro všechny potenciální účastníky MČR, štafetové závody přece jen mají svá specifika, na která je potřeba si zvyknout.

Takže si naplánujte své víkendy, přihlášky na první závody jsou už během srpna!


 

—————

Zpět