Štafetová výzva 2016 - pro děti i dospělé

26.08.2016 16:17

Orienťák je sport veskrze individuální, jeho kořením jsou ale týmové štafetové závody. Proto tím nejlepším vyvrcholením sezóny je podzimní mistrovství ČR štafet a družstev, které se letos navíc koná v krásných skalních terénech na kraji Lužických hor. Tento závod se samozřejmě týká i členů OK Dobříš.

Příprava na štafetové mistrovství bude probíhat během celého podzimu, tím hlavním je samozřejmě účast na mistrovském víkendu (8. - 9.10.). Podmínky se liší dle kategorií:

- žactvo (HD12 - 14): startuje v barvách krajského výběru. Nominaci dělají středočeští trenéři na základě výsledků z jarních a prvních podzimních závodů (oblastní žebříček a ŽB) a také dle účasti a výkonech na předchozích akcích (což je např. na Vyzývacím poháru naše slabá stránka!). Šanci k nominaci mají ti, co si letos vyběhli ŽB (dle počtů v kategoriích). Výběr žactva oznámí trenéři co nejdříve.

- dorost (HD16 - 18): kluci si ve složení Ondra J. - Honza T. - Honza B. letos jako krajští přeborníci poprvé vyběhli možnost startu na mistrovství. V záloze mají navíc Vaška K. Jestli mají natrénováno (ještě se dá dohnat:-), tak by si tuto příležitost neměli nechat ujít.

- dospělí / veteráni: možnost přihlásit se není nijak omezená, je ale třeba poskládat kompletní štafety, resp. smíšená družstva. Letos náš oddíl posílil o zkušenou závodnici Janu B., takže máme velkou šanci vylepšit loňské 12. místo. Na druhou stranu zdravotní stav některých borců a borkyň není úplně nejlepší, takže sestava hlavního družstva rozhodně není jasná a prostor pro nominaci do něj je otevřený. Navíc určitě můžeme postavit víc než jen jedno družstvo.

Jak zkušení už vědí, účast na štafetovém mistrovství je velkým zážitkem, nejen sportovním, ale i společenským. Rozhodně stojí za to zažít! Zeptejte se těch, co se loni zúčastnili výpravy do Vracova :-)

Pro nominaci do štafet (ve všech třech skupinách) budou důležité výsledky podzimních závodů (oblastních, ale i ŽB v Jizerkách), aby byl výběr co možná nejspravedlivější. Důležité je také si štafety znovu vyzkoušet, pro to je dobré se zúčastnit oblastních štafet ve středu 21.9. A pak samozřejmě pořádně trénovat, protože konkurence je na štafetách opravdu silná, a to i mezi veterány.

Podrobnosti k sestavám a další specifika štafet viz také v loňském článku.

 

Soustředění ve skalách

Protože letošní štafetové mistrovství se koná ve skalách, proběhne v rámci přípravy ještě víkendové soustředění v podobných terénech, abychom pochopili, jak se v tom má běhat. Soustředění je určené v první řadě členům středočeského žákovského výběru (společně s dětmi z ostatních oddílů), v případě volné kapacity se mohou (resp. měli by) zúčastnit i naši dorostenci a veteráni.

Základní informace k akci:

Termín: 16. - 18.9.

Místo: zřejmě Český ráj, poblíž Turnova

Doprava: zorganizujeme auty z Dobříše

Účast: vybraní HD12 - 14 (nominace mailem rodičům a na prvním tréninku), dorostenecká štafeta, příp. i několik členů veteránských štafet (i v roli řidiče pro společnou dopravu)

Náklady: kromě jídla hrazeno z grantu Nadace OB

Přihlášky: přes oddílový přihláškový systém

—————

Zpět