Soustředění na Šumavě, oddílová porada a další plány

23.01.2017 17:28

Bílý sníh, azurová obloha, krásné stopy ... to byly nádherné kulisy letošního zimního soustředění na Šumavě. A vzhledem k početné účasti stovky členů OK Dobříš se jednalo o vůbec největší oddílovou akcí (pouze pro nás), kterou jsme si náležitě užili.

V roce 2012 se na šumavských Nových Hutích, jen o kousek vedle než letos, konalo úplně první oddílové soustředění. Z několika historických fotek, které jsme si tentokrát připomněli, bylo krásně vidět, co se za těch pět let změnilo. Děti nějak vyrostly :-), skoro všichni jsme o dost vysportovanější,  lyžování už nám docela jde a hlavně je nás mnohem mnohem víc.

Program soustředění byl velmi intenzivní, podobně jako v minulých letech. Úvodní fáze věnovaná základům běžeckého lyžování a správné technice. V sobotu odpoledne delší výlet na běžkách, tentokrát oživený výstupem na bývalý skokanský můstek na Zadově - tomuto sportu se asi věnovat nebudeme :-) Vrcholem soustředění byly prestižní biatlonové štafety v neděli dopoledne. Nejprve bojovaly děti, včetně těch nejmenších, pak na stejný okruh i s moderní biatlonovou střelnicí (viz fotky) nastoupili dospělí. A ve chvílích oddechu se dalo i opalovat :-)

Nedílnou součástí soustředění byl také večerní program v hotelu. V sobotu před večeří jsme unavená těla nechali odpočinout a potrápili naopak hlavu mapovou teorií (po skupinách). Na jaře při závodech už budeme všichni vědět, jak na to. A kdybyste někoho slyšeli v lese nad mapou, že právě vytváří nákupní seznam, tak neblouzní, ale pečlivě poslouchal přednášku o spolehlivé navigaci při závodě :-)

Večer pak byla tradiční prezentace "Best of" - vrcholů uplynulé sezóny a plánů na letošní rok. Část společného sezení měla formu oficiální členské schůze - jejím závěrem bylo schválení Výroční zprávy za rok 2016.

Kdo se šumavského soustředění nezúčastnil, měl by si hlavní dokumenty prostudovat alespoň dodatečně sám, ať všichni víme, co nás letos čeká.

A pro příjemné vzpomínky jsou zde stovky fotek, najde se v nich snad opravdu každý. Z biatlonových štafet navíc ještě krátké video.

Na viděnou na dalším oddílovém soustředění - už o velikonocích! I tady to bude stát za to!

 

Dokumenty ze soustředění:

Mapová teorie - navigační plánky a nákupní seznam: soustredeni Sumava_mapova teorie_navigacni planky.pdf (5,6 MB)

Hodnocení roku 2016 a plány na 2017: OK Dobris_hodnoceni a plany 2017.pdf (5,6 MB)

Výroční zpráva OK Dobříš za rok 2016 (schválená členskou schůzí): OK Dobris_Vyrocni zprava 2016.pdf (248,5 kB)

Termínovka závodů a oddílových akcí: Terminovka OK Dobris_jaro 2017.pdf (220,3 kB)

 

—————

Zpět