Report z víkendového běžkování

22.01.2018 20:52

Tento víkend 19.-21.1.2018 jsme se v počtu 104 členů účastnili tradičního běžkařského soustředění na Nových Hutích v hotelu Kodrea.

Na Šumavě celý pátek chumelilo, ale stejně nás v sobotu ráno další vrstva sněhu překvapila. Podle vytrvalosti jsme se rozdělili do několika skupin a celé dopoledne i odpoledne strávili na běžkách pod vedením našich zkušených trenérů a rodičů.
Když jsme se navečer vrátili zpátky, byla už pro nás nachystána investigativní hra. Rozdělili jsme se do dvojic – jeden starší a jeden mladší člen oddílu a museli jsme odpovídat na zapeklité otázky a tím se navzájem poznávat. Po večeři se konala druhá část hry, která spočívala v hledání papírků s otázkami po celém hotelu.
Večer byl zakončen skvěle pojatou výroční schůzí, kdy jsme museli počítat matematické příklady, jejichž výsledkem bylo vždy číslo nějakého významného úspěchu loňského roku. Kdo měl nejvíce správných odpovědí vyhrál pravou dospěláckou cenu – Pribináčky.
Celou noc i ráno zase sněžilo, ale sníh nemohl zabránit tradičním biatlonovým štafetám. Děti se rozdělily do šesti týmu po devíti. Všichni běžkovali, jak jen rychle mohli a nejmenší děti se vezly na bobech. Aby srandy nebylo málo, děti skandovaly a dospělí museli také vyrazit na štafety.
Po obědě se konalo vyhlášení štafet i investigativní hry, dostali jsme sladkosti, ale stejně se nám domů nechtělo ani trošku. Už se těšíme na příští rok!

Zvláštní poděkování patří našim úžasným trenérům a trenérkám Palačince, Kamilce, Bochně, Laňkám, Mlátilovi a Klátilovi.

Klára Nentvichová

 

PS: Doplnění videa - Laňka :D

—————

Zpět