První letošní Béčka v náročných terénech u Chrastavy

28.05.2023 20:30

V sobotu a neděli se konaly první dva závody žebříčku B - Čechy, a to v krásných a fyzicky náročných terénech nedaleko Chrastavy. Už první pohled do krajiny plné malých kuželů po starodávných sopkách dával tušit, že terény nebudou fyzicky jednoduché, a také nebyly.

V sobotu byla na pořadu krátká trať, kde se většina našich borců seznamovala s terénem. Kdo se seznamovat nepotřeboval, byla Bětka Kašparová, která obsadila v D16B krásné druhé místo, a Martina Bochenková, která byla třetí v D21B.

Dále se ještě dařilo Ondrovi Snížkovi (5. místo v H20B), Jendovi Jirasovi (7. místo v H18B) a Petře Petrilákové (9. místo v H40B). Ostatní si to také moc užili, a protože se jim na trati líbilo, zůstali tam o trochu déle :-)

Výsledky ze soboty zde.

 

V neděli jsme se vydali pro změnu na klasickou trať, která díky převýšení i délce opravdu všechny prověřila. Dařilo se dvěma našim borcům, a to opět Bětce Kašparové, která tentokrát obsadila třetí místo v D16B, a Jonáši Etrychovi, který také obsadil třetí místo v H14B.

Nikdo další se v první desítce neumístil, asi našim borcům nevyhovoval opravdu kopcovitý terén :-).

Výsledky z neděle zde.

 

Nicméně jsme si to všichni moc užili, počasí bylo krásné a okolo nás hromada kamarádů ze spřízněných středočeských oddílů. Už se těšíme na další závody.

 

Prozatímní výsledky žebříčku B se najdou zde. Zatím to vypadá velmi dobře pro Bětku Kašparovou, uvidíme, jak se bude našim borcům dařit v dalších závodech, které budou již za 3 týdny.

 

za trenéry

 

Tomáš

 

—————

Zpět