Program závodů a oddílových akcí – podzim 2016

22.10.2016 17:21

Od září do listopadu probíhá o víkendech podzimní část závodní sezóny, kde máme skvělou příležitost vyzkoušet si naostro vše, co se učíme na trénincích. Pro nejmenší děti a nováčky jsou závody vhodným doplněním zkušeností a nasátím té správné sportovní atmosféry. Starší děti se už snaží uspět nejen v jednotlivých závodech, ale i v celkovém hodnocení středočeského žebříčku. A ty nejlepší čeká start na mistrovství republiky!

Pro všechny je tedy důležitá pravidelná účast na závodech. Proto i na podzim vypisujeme prémii pro všechny aktivní účastníky, a to nejen děti, ale opět i dospělé. Většina závodů je jednodenních, v programu je ale také oblíbená víkendová akce Vodňanský Kapr v jižních Čechách. Takže sledujte přihláškový systém, ať vám nic neuteče. Novinkou programu je pak zakončení sezóny (pouze pro děti, bez rodičů).

 

Kalendář hlavních akcí:

3.9.             OB – StčŽ         Kladno, klasická trať

4.9.             OB – StčŽ         Praha – Vokovice, sprint

21.9. (st)    OB                  Praha – Krčák, obl. přebor štafet žactva (místo tréninku)

24.9.            OB – StčŽ      Praha – Chuchle, krátká trať

25.9.            OB – StčŽ        Slaný, klasická trať

15.–16.10.  OB – Kapr      Vodňany (akce na celý víkend, společné ubytování, 2 závody, odpoledne možný výlet) – ubytování ( Netolický kemp)

22.10.          OB – StčŽ      Kamenice, klasická trať

23.10.          OB – StčŽ         Kamenice, krátká trať

5. – 6.11.      Zakončení sezóny (sportovně-společenská akce pro děti, bez rodičů) – novinka!

13.11.            kros             Praha – Kunratice, Velká Kunratická

okolo vánoc  Vánoční besídka/rodinný oddílový přebor (termín bude upřesněn)

21. – 22.1.    Zimní soustředění (termín bude upřesněn)

Pozn.: StčŽ – oblastní (pražský a středočeský) žebříček

 

Závody celostátní úrovně

10. – 11.9.     ŽB Jablonec n. N., závody ŽB/ŽA, klasická trať a krátká trať (spol. ubyt.)

17. – 18.9.     soustředění pro účastníky MČR družstev - skály (HD12 – 18, hlavně lic. B)

1. – 2.10.       MČR Pustá Rybná (Pardubice), klasická trať (společné ubytování)

8. – 9.10.       MČR Dolní Prysk (Nový Bor), MČR štafet a družstev, start v rámci oblastního žákovského výběru, postavíme také oddílové veteránské štafety (společné ubytování)

Pozn.: na víkendové závody dál od Dobříše, kdy nemá smysl se v sobotu večer vracet domů, se bude objednávat společné ubytování (jako dosud). Je ale třeba si ho objednat v přihláškovém systému (jako samostatná položka mimo hlavní závod), aby bylo jasné, kdo všechno má o ubytování zájem. Žádoucí samozřejmě je bydlet společně a ne každý někde jinde (pokud je to možné). Vítáni jsou zájemci o zajištění ubytování na těchto závodech (něco blízko centra závodů, slušného a cenově dostupného).

 

Další důležité informace a vysvětlivky:

Minimální účast na závodech a tučně označené akce

V programu jsme vybrali několik nejzajímavějších závodů, které bereme jako hlavní oddílové akce – ty tučně označené. Jde zhruba o jednu akci měsíčně, což by měla být povinná účast všech dětí z oddílu. Ne vždy je samozřejmě možné se zúčastnit, ať už z rodinných či zdravotních důvodů. Pak je možné vyrazit a získávat závodní zkušenosti na jiných akcích. Účast na minimálně 2 závodech z celé podzimní sezóny je ale pro děti povinné minimum, abychom věděli, že svou účast v oddíle myslí děti i jejich rodiče vážně.

Speciální oddílová prémie pro všechny aktivní

Je vypsána speciální prémie pro všechny členy oddílu, kteří se během podzimu zúčastní min. 6 závodů (viz termínovka – 6 z 10 celkem) – bez ohledu na výsledek, rozhoduje pouze účast, týká se dětí i dospělých. Prémie: běžecká čelenka nebo ponožky v oddílovém designu. Není možné si tuto věc koupit, pouze zasloužit :-)

Oblastní (středočeský) žebříček – podzim

Hlavní závody pro kategorii žactva (HD12 a 14) s možností vyběhnout lic. B. Do oblastního žebříčku se počítají 4 nejlepší výsledky z celkem 6 závodů. Je tedy třeba mít alespoň 4 závody, ideálně 5, aby bylo možné škrtnout nejhorší výsledek.

Pro všechny, kdo si na jaře či na podzim vyběhnou licenci B nebo dokonce A, platí další speciální prémie – běžecké boty Salomon od našeho partnera.

 

Termínovka ke stažení: Terminovka OK Dobris_podzim 2016.pdf (366,7 kB)

 

—————

Zpět