Program na prázdniny

18.07.2017 22:24

*AKTUALIZACE - letní mapové tréninky v závěru článku*   Léto, voda, kamarádi, výlety, příroda... ale taky orienťák! Pravidelné tréninky se sice o prázdninách nekonají, ale možností užít si aspoň část prázdnin s orienťákem je i tak dost a bylo by rozhodně škoda o něj na dva měsíce přijít. Prázdninové závody mají své kouzlo a fyzičku i mapu je taky třeba udržovat pravidelně.

 

Z nabídky letošních letních akcí jsme vybrali jedny závody, kam vyrazíme společně a kde budou mít děti kompletně hrazenou účast (startovné i ubytování). Komu by to nestačilo, může si z termínovky domácích závodů vybrat některý další a vyrazit sbírat zkušenosti z nových terénů. Oddíl zajistí pro zájemce přihlášku i na tyto závody, startovné aj. už si každý platí sám.

 

Hlavní letní závody OK Dobříš - West Cup

Na co se můžete těšit: spaní pod stanem, náročné a zajímavé terény v Krušných horách

Termín: 1. - 3.9. (začíná se v pátek, start 1. etapy od 16:30)

Místo: Nejdek - Rudné (viz mapa)

Termín přihlášek: 12.8.
Nenechávejte přihlášky na poslední chvíli, mohli byste na to při cestách doma či po světě snadno zapomenout a dohlášky jsou v rámci oddílového přihlašování už hodně omezené.

Ubytování: budeme organizovat společně v závodním kempu (tj. vlastní stany). Očekávejte jen minimální servis (louka v přírodě), stánek s občerstvením a pitná voda ale budou (a dokonce prý i wifi:-) Děti budou mít ubytování hrazené z grantu od města. Pokud by si někdo zajišťoval ubytování vlastní někde jinde, napište to prosím do přihlášky.

Další info v Orisu a později i na webu závodu.

Pozn.: v neděli 3.9. jsou v Praze testy do TSM (tréninkového střediska mládeže), určené dorostu a žactvu - majitelům lic. B a A (ročníky 2003 - 1998). Domluvte se individiuálně se svými trenéry, čemu dát přednost. Nabízí se běžet 1. a 2. etapu West Cupu a v neděli ráno odjet přímo na testy.

 

 Další možnosti:

 

Ostatní OB závody v ČR - nabídka letních závodů je bohatá, skoro každý víkend se v létě něco koná. Kdo by chtěl zkusit nějaké jiné závody než West Cup, oddíl vám zajistí přihlášku (raději ale dejte vědět s dostatečným předstihem, Jana N. bude mít taky svou dovolenou a některé závody mají omezenou kapacitu a jsou brzy vyprodané).

Závody OB v zahraničí - zde je možností celá řada, někteří naši borci mají v plánu závody v Itálii na začátku prázdnin. Další jedou do Tater či do Slovinska na OO Cup. Ve všech případech se jedná o atraktivní terény a super zážitky. Zkuste někdy něco z toho zařadit do své dovolené.

Dětský tábor Páprsob: některé děti si letos zopakují společně s ostatními z jiných pražských a středočeských oddílů orienťácký tábor Páprsob. Program bude pestrý a asi se bude i trochu běhat :-), kapacita je ale už obsazená. 

Soustředění TSM či VD - v létě je v plánu několik akcí tréninkového střediska mládeže (viz program TSM) či Výběru dorostu ČR (např. letní akademie na Drahanské vrchovině - viz program VD). Akcí našeho TSM je víc, tou hlavní bude soustředění TSM na konci srpna někde v okolí Liberce. Termín platí 27. - 31.8. Program soustředění je určen především výkonnostně zaměřeným orienťákům jako příprava na hlavní podzimní závody. Najde se ale dost času i na jiné než běžecké aktivity a na společnou zábavu s orienťáky z ostatních pražských a středočeských oddílů.

Na soustředění bude možné využít oddílové příspěvky z grantů na podporu mládeže, výše příspěvku bude stanovena dle celkového počtu zájemců a nákladů na akci. Přihlašování na akce možno přímo organizátorům (v kopii na oddílový mail), zájemci o finanční příspěvek hlaste se trenérům.


Mapové tréninky v našich lesích

Pro ty, co si z výše uvedené nabídky nevybrali, a samozřejmě pro ty, co chtějí kus prázdnin věnovat i tréninku, jsou v našich domácích terébech okolo Dobříše a Mníšku připravené fixní kontroly (červenobílé fáborky) a zde na webu mapy s kontrolami ke stažení. Tréninky jsou v místech, která jsou zajímavá sama o sobě, dá se z toho tedy udělat fajn rodinný výlet a ještě si trochu zaběhat.

Trénink Nový Knín:

- nově zmapovaný prostor, který většina z nás zatím nenavštívila. Klasického lesa je na mapě sice jen kousek, ale běhání mezi remízky s kameny a hustníčky má taky své kouzlo a dá se tam snadno ztratit. Start, cíl, parkování, ale taky občerstvení po tréninku či hraní i další sportování je v areálu SK Oplocenka na kraji Nového Knína. Pěkné místo, už jen kvůli němu stojí si tam zajet. Tratě vedou nízkou i vysokou trávou, doporučujeme repelent proti klíšťatům (je jich tam dost).

Trať "žlutá" - jednoduchá trať na úrovni HD10 - 12, délka 2,6 km, vhodná pro děti ze žluté skupiny, pro zelenou skupinu ideálně s doprovodem dospělých. Mapa: Novy Knin_trenink leto 2017.zluta.pdf (474,2 kB)

Trať "červená" - středně obtížná trať na úrovni HD14 - 16, délka 3,7 km, pro děti z červené skupiny a běhající dospělé. Mapa: Novy Knin_trenink leto 2017.cervena.pdf (485,9 kB)

Trénink Skalka:

- církevní areál Skalka nad Mníškem pod Brdy je oblíbené výletní místo s krásnými výhledy. V okolí Skalky máme do konce prázdnin rozneseno pár kontrol (fáborků), za odměnu si po dokončeném tréninku můžete hned na Skalce dát ve stánku s občerstvením nějakou dobrotu :-)

Trať "žlutá" - jednoduchá trať na úrovni HD10 - 12, délka 1,4 km, vhodná pro děti ze žluté skupiny, pro zelenou skupinu ideálně s doprovodem dospělých. Mapa: Skalka_trenink_leto2017.zluta.pdf (665,6 kB)

Trať "červená" - středně obtížná trať na úrovni HD14, délka 2,6 km, pro děti z červené skupiny a běhající dospělé. Mapa: Skalka_trenink_leto2017.cervena.pdf (672,6 kB)

A pro náročnější ještě "červená trať" v provedení bez cest - mapa: Skalka_trenink_leto2017.cervena_bezcest.pdf (620,1 kB)

Trénink Kazatelna:

- a jako bonus hvězdice přímo z vrcholu Kazatelny od Ondry Jandy: leto 2017.hvezdice.pdf (1,2 MB)

Pokud někdo nemá možnost si mapu sám vytisknout, napište si na oddílový email. Někde bychom vytištěnou mapu nechali (jen to asi nebude hned). Kontroly budou v lese až do konce prázdnin, samozřejmě pokud je neodnese nějaký houbař.

 

Takže si v létě na své cesty nezapomeňte přibalit i běžecké boty, ať jste v září na první závody pořádně rozběhaní :-)

Hezké léto!

 

 

—————

Zpět