Orienťák na letní Olympiádě dětí a mládeže

01.07.2017 16:16

Poslední školní týden se v Brně konala 8 . letní Olympiáda dětí a mládeže. Účastnilo se všech 14 krajů. Soutěžilo se v 22 sportech, na 31 sportovištích. Celkem se nás v Brně sešlo téměř 3700 účastníků, s trenéry 4500 lidí. V Brně byla Olympiáda již podruhé a bylo to znát. Všechno klapalo.

Před odjezdem jsme jako Středočeská výprava dostali červený dres s označením kraje a logem Olympiády. Odjíždělo nás 5 autobusů za Středočeský kraj a obsadili jsme všechny sporty ve všech disciplínách. I my za orienťák jsme nastoupili do všech 3 vypsaných závodů ve 4 kategoriích. H+D mladší/starší. S počtem 8 (čtyři holky a čtyři kluci) jsme patřili jsme k těm nejméně početným výpravám, ale taková jsou pravidla, od každé disciplíny a kategorie jen 2 účastníci.

Atmosféra v Brně byla olympijská, včetně zahajovacího ceremoniálu, s průvodem soutěžících za každý kraj, olympijského ohně, který přijela, k nadšení všech, zapálit Martina Sábliková a věšení olympijské vlajky. Všichni jsme bojovali, co to šlo, ale konkurence byla velká a každá chybka byla hned znát.

V celkovém pořadí Středočeský kraj, po sečtení všech disciplín ve všech sportech, obsadil krásné 3. místo s 392 body. Naše orienťácká výprava přidala celkem 15 bodů a 3 bronzové medaile. No, holky byly úspěšnější a 2 medaile jsou jejich.

Martin Snížek

 

PS: Odkaz na reportáž z celého týdne, s mapami a fotkami: na O-news.cz a na webu pořadatelů.

PPS: Martin skromně neuvádí své vlastní výkony, zde je tedy odkaz na výsledky všech závodů a kategorií. Každopádně 14. místo ve sprintu jednotlivců a 7. místo v závodě štafet jsou v takové konkurenci výborné výsledky!

Olympiáda se vším, co k ní patří.

Martin při čekání na štafetovou předávku.

Ostrý start Martina Gajdy, který tentokrát neběžel za středočeskou oblast, ale podle místa bydliště za Prahu.

Starší středočeská štafeta vybojovala bronzovou medaili!

foto - z pořadatelského webu

—————

Zpět