Orienťácké tréninky na počítači

18.02.2012 11:35

Pro ty, co taky někdy rádi sedí u počítače, nabízíme pár her s orienťáckou tématikou. Pěkná sada různých testů je na stránkách táborského klubu, najdete zde počítačové úkoly od těch nejjednodušších (mapové značky) až po těžší (např. piktogramy - obrazové popisy kontrol, které jsme se ještě neučili). Kromě testů je k dispozici i vyhodnocení. Tak schválně, kdo z dobříšských dětí se v seznamu účastníků některé z her objeví jako první? A kdo se umístí v hodnocení nejlépe? Pro registraci do testů připomínám, že zkratka našeho klubu je DOR, registrační čísla budeme teprve přidělovat a není nutné je uvádět.

Podobné typy úkolů (ale bez počítače) nás čekají při tréninkách ve třídě během března. A nejlepší pak samozřejmě bude vyzkoušet vše naostro v opravdovém lese :-)

 

Orienťácké video

Na stránkách stejného klubu je i několik videí ze závodů. Videa jsou zpracovaná tak, že kromě záběru z lesa pořízeného z minikamery umístěné na hlavě je ve vedlejším okně možné sledovat aktuální postup v mapě, ale i rychlost, převýšení a další údaje. Zajímavé pro srovnání toho, co vidím v mapě a jak to doopravdy vypadá v lese. Videa jsou umístěná zde, stačí si vybrat.

—————

Zpět