Možnosti OB tréninků přes zimu

30.11.2019 12:52

Začalo tzv. přípravné období na příští sezónu, blíží se Vánoce s cukrovím, je brzo tma a tak dále. Proto je třeba neusnout na vavřínech a i přes zimu nezahálet, neztratit (ideálně zvyšovat ) svou fyzičku a pilovat svou běžeckou a OB techniku.

Níže proto přináším pár typů jak přes zimu nezahálet a vyřádit se o víkendu:

1. Pražská zimní liga 2019/2020 (o víkendech)

Jedná se o sérii orientačních tréninků cílených na budování dlouhodobějšího vytrvalostního zatížení. Probíhá od listopadu do března. Většinou jsou však vypsané různě dlouhé tratě (dlouhé pro dospělé, kratší pro děti), takže si každý vybere podle toho na co zrovna má. Takže si stačí vybrat trénink, přihlásit se a přijet.

Termíny, přihlášky a prezentaci si řeší každý sám.

Odkaz na stránku tréninků: https://www.sk-praga.cz/pzl/Pzl2020/index.html

Osobní typ: 22.12. Večerník Praha – moc povedená taškařice na vždy jinak upravené mapě

2. Zimní nedělní otevřené tréninky OK Kamenice

OK Kamenice oznamuje všem vášnivým příznivcům tohoto sportu, že dále pokračuje v pořádání tréninků, které probíhají každou neděli od 10:00 pro všechny zájemce, bez rozdílu věku, oddílu a výkonnosti.

Délky tratí: začátečníci (2 km, cca 20 – 30 min běhu); pokročilí krátká (3 km, cca 30 – 40 min běhu); pokročilí dlouhá (6 km, cca 50 – 70 min běhu). Přihlášky předem emailem do pátku. Hlásí se každý sám za sebe, více info v odkazu.

Odkaz na stránku tréninků: https://okkamenice.cz/nedelni-treninky/

3. Bonbónek na konec pro MTBO fanšmejkry

Pražský zimní MTBO pohár

Odkaz na stránku tréninků: https://www.prriba.uvadi.cz/pohar.htm

4. Pro uživatele aplikace Strava (Strava.com) zahajuji prosincovou výzvu seber si svou korunku !! (1.12.- 31.12.2019)

Pro Dobříšáky je tu segment „Kazatelna po zelené z jihu“ (https://www.strava.com/segments/10525346) a pro Mníšečáky segment „Spojovačka k hřebenovce“ (https://www.strava.com/segments/12738526), ale klidně si dejte oba segmenty!

 

5. Dále sledujte ORIS (https://oris.orientacnisporty.cz/), zda se tam neobjeví nějaká další zajímavá akce. Zde je třeba navolit ve výběru – všechny závody.

Na závěr zde ještě odkaz na důležité a opomíjené téma týkající se Sportu a zdraví, tak si to při pojídání cukroví a vánočky aspoň přečtěte

https://www.orientacnisporty.cz/upload/metodicke_listy/2019_02/Sport_zdravi.pdf


Martina

—————

Zpět