**Aktual. - FOTKY žáci Středočeši ** MČR štafet a družstev - jak se dařilo DOR a STČ výběru

18.10.2023 19:49

Fotografie z letošní výpravy Středočechů na MČR obl. výběrů žactva jsou v oddílové fotogalerii na rajčeti zde

Z fotek vyzařuje skvělá atmosféra a nejstarší DH14 se tak krásně rozloučili se žákovským věkem. 

Letošní 11. a 15. místa družstev STC1 a STC2 jsou zlepšení pozic oproti loňsku, kdy nejlepší Středočeši byli 18. 

Z oddílu OK Dobříš reprezentovali Středočeský kraj Štěpán Jiroušek a Jonáš Etrych (běželi STC1), Barča Blehová,  Adam Kašpar, Kristýna Fialová a v MIXech Sophia Magazu a Justýna Baštová. 

Trenéři mají z vás radost, mládeži!

Jana B.

Foto: Martin Snížek, Jana Bochenková, Kade.cz, ORIS

***

O proběhlém víkendu 14.-15.10.2023 se uskutečnilo MČR štafet a klubů a oblastních žákovských výběrů v krásném prostředí Vysočiny. Počasí nabídlo vše od sluníčka a tepla až po ledový vítr, déšť a velkou lezavou zimu. I přes výkyvy počasí se ale celý sportovní víkend vydařil. Účastnil se rekordní počet téměř 2 tisíc závodníků - od žáků a mistrovských kategorií DH18 a 21 až po veterány!

V sobotu byly na pořadu tříčlenné štafety. Naše štafety se s nástrahami terénu praly velmi srdnatě. V kategoriích MČR, kam bylo třeba se kvalifikovat z Českého poháru štafet nebo vítězstvím na oblastním mitrovství, si holky D18 doběhly na hezkém 19. místě a kluci H18 na 23. místě. Naše vlajková štafeta H21 doběhla na 43. místě. Konkurence byla opravdu velmi silná. Běželi i veteráni a početné "mixy".

Do štafet se vydal i středočeský výběr žactva, ve kterém měl náš oddíl celkem 7 zástupců. V sobotních štafetách se prosadily hlavně první štafety v každé z kategorií D12, D14 a H14, doběhly pro hezká 6 místa. Kluci na H12 se sice diskli, ale jinak by také doběhli na 6. až 7. místě. Zdálo se, že STČ výběr je připraven na nedělní družstva velmi dobře.

 

V neděli nás přivítala poměrně velká zima a posléze i studený vítr, nicméně nepršelo. Naše oddílová družstva "DOR" se pustila do souboje s úseky s vervou. U Ondry Španěla a Tomáše Etrycha se společné soutěžení o co nejlepší pozici pro další úsek projevilo na tom, že si oba zapoměli orazit cílovou krabičku a tím obě naše DH225 družstva vyřadili ze závodu. Naopak naše družstva DH18 a DH21 doběhla a neztratila se. V konkurenci DH18 doběhla štafeta na 19. místě a DH21 na 48. místě.

Obdobně se snažila i 4 družstva STČ mládeže. Bohužel, středočeské mládí nenavázalo na dobré výkony ze soboty a nejlepší STČ1 družstvo se umístilo na 11. místě a STČ2 na 15. místě. Co může být potěšitelné pro náš oddíl je, že naše děti patřily v rámci STČ družstev mezi ty nejlepší podle svých výkonů.

Nicméně všichni si závody i fandění kamarádům užili a věříme, že za rok se nám a našim svěřencům bude dařit ještě lépe.

Za trenéry

Tomáš a Jana B.

 

 

—————

Zpět