Letní trénink na Vlašce

21.08.2013 21:54

Ještě než se opět naplno rozběhne podzimní závodní a tréninková sezóna, připravili jsme jeden prázdninový trénink v prostoru Vlašky. Tréninkové tratě budou otevřené také pro veřejnost, zúčastnit se tedy může každý, kdo si chce zkusit hledání kontrol v lese podle mapy.

Trénink se koná ve středu 28.8., centrum a potřebné zázemí bude ve sportovním areálu na Vlašce na severním okraji Dobříše. Obsluha Vlašky vydá zájemcům mapu se zakreslenou tratí (v omezeném množství), resp. čistou mapu pro zákres kontrol dle vzorové mapy.

V lese budou postavené tři tréninkové tratě s kontrolami:

  • Trať A bude určena menším dětem a naprostým začátečníkům. Bude dlouhá zhruba 1,5 km a kromě kontrol bude označena červenobílými fáborky s možností zkracování.
  • Trať B bude podobně dlouhá, ale bez fáborků. Vhodná je tedy pro děti ve věku okolo 10 let se základními zkušenostmi s OB.
  • Trať C je vhodná pro dospělé a větší děti, které už mají s orientací podle mapy nějaké zkušenosti. Délka této tratě bude kolem 3 – 4 km, kontroly budou dobře dohledatelné, umístěné ale budou mimo cesty.

Tratě budou připravené celé odpoledne, takže stačí si na Vlašce vyzvednout mapu a vyrazit do lesa. Otevírací doba Vlašky je od 14 do 22 hod. Od 17 hod. bude na Vlašce i někdo z oddílových trenérů, aby dětem příp. poradil a připomněl jim, jak s mapou v terénu pracovat.

Srpnový trénink je ideálním rozběháním před závody West Cup, které čekají většinu našeho oddílu během posledního prázdninového víkendu.

—————

Zpět