Letní soustředění Jizerky 7.8.-13.8.2021 a 3E Rumcajsovy míle

18.08.2021 08:17

Jizerské hory a Potkávárna u Havrana nás letos přivítaly nejen náročnými a krásnými terény, ve kterých ještě nedávno běhali účastníci Mistrovství světa v orientačním běhu 2021, ale hlavně sluníčkem, pohodou, lesní borůvkovou cukrárnou, bouřilo a pršelo jen v noci,  a tak nám  soustředění uteklo v letní atmosféře a jako voda. Od soboty 7.8. do pátku 12.8.2021 jsme absolvovali neuvěřitelných 9 nejrůznějších mapových tréninků, jednu celodenní túru po hřebenech Jizerek  (dorostenci a dorostenky – ti běželi) včetně vrcholu hory Jizery 1122 m.n.m. a exkurze do Josefodolské přehrady a navíc jeden SI-indoor orienťák ve 4-úrovňové budově  Potkávárny. V programu byl čas i na volno, hry, koupání v nedalekém rybníčku na Tiché říčce a taškařice, které si mládež sama organizovala. Namísto filmu jsme se pobavili (a hlavně poučili) nad občas zmatenými ocásky a odběhy z kontrol při promítání GPS záznamů z tréninků klasiky a zejména nočního závodu. Soustředění se účastnilo 52 členů oddílu, dětí i dospělých, poctivě otestovaných či očkovaných na covid-19. Havran se s námi rozloučil sváteční večeří s grilováním a zpěvem u kytary pod padajícími Perseidy.

A jaké mapové tréninky jsme měli: zahřívací trénink na modelu KT pro MS v Karlově, kombotech (H.Maxov), skalní sprint (Smržovka), klasika (Bramberk), mikroštafety dvojic, Mudrlantský OB, noční OB (Karlov/Slovanka), vrstevnicovka (Rýnovice-Jablonec n.N.), závěrečný middle (svah nad říčkou Kamenicí).  Tréninky byly různé obtížnosti, od nejtěžší tratě A po trať D (úroveň DH12). Část tréninků byla měřená na SI čipy.

Plni skvělých zážitků ze soustředění a jen s drobnými šrámy jsme se v pátek 13.8. přesunuli na 3-etapové závody Rumcajsovy míle s centrem v kempu Svatá Kateřina v Podkrkonoší. I s desítkami kilometrů a stovkami metrů převýšení v nohách se zelenofialové dresy OK Dobříš mezi tisícovkou závodníků neztratily. Umístění v TOP 6 celkově po třech etapách: D10 5. Laura Pecklová,  D40 6. Jana Fialová., D60 2. Jana Bochenková, H12 6. Jonáš Etrych,  H14 2. Vašek Lorenc, H16 3. Jan Jiras, H18 3. Matouš N. Petrilák a 5. Martin Snížek, v H40 6. Jindra Houska, H45B 5. Radim Vaculovič. Gratulujeme !

Fotky ze soustředění a z Rumcajse jsou v oddílové fotogalerii zde:

okdobris.rajce.idnes.cz/199_Letni_soustredeni_Jizerky_7.8.-13.8.2021/

Za trenéry a organizátory

Jana Bochenková

 

Náklady na soustředění byly spolufinancovány z grantu města Dobříš na sportovní činnost, z dotace Národní sportovní agentury a z grantu Nadace OB pro Sportovní centrum dětí DH11-14 při OK Dobříš.

Velké poděkování patří Janu Pickovi z TJN, který týden před námi pořádal soustředění "O-fest" a se kterým jsme řadu tréninků sdíleli. Na pořádání se kromě trenérů podíleli také Martin a Ondra Snížkovi, kteří pro nás připravili INDOOR orienťák a Mudrlanta, od začátku až do konce vč. časomíry v SI-droidu. Díky, kluci. A díky Blance Hruškové za tisk map!

—————

Zpět