Letem světem rokem 2017

21.01.2018 18:15

***AKTUALIZOVÁNO O MATERIÁLY Z ČLENSKÉ SCHŮZE NA ŠUMAVĚ*** Rok 2017 přinesl, podobně jako ty předchozí, řadu pěkných zápisů do historie našeho oddílu. Zde je výběr toho nejzajímavějšího, co jsme pro sebe i pro své okolí letos udělali. A také výčet těch nejlepších sportovních výkonů borců a borkyň OK Dobříš.

 

Hlavní milníky roku 2017:

  • Jsme opět větší: ke konci roku 2017 evidujeme 98 dětí a 25 dospělých (se soutěžní registrací); pro porovnání s počtem 82 dětí k 31.12.2016. Několik dětí a dospělých se s námi letos rozloučilo, díky řadě propagačních akcí, zejména pak spolupráci s místními školami a také popularitě našeho klubu jsme na podzim přijali téměř 20 nových dětí.

  • Uspořádali jsme zřejmě letošní největší sportovní akci v Dobříši: koncem května jsme uspořádali krajské mistrovství v OB, jehož se zúčastnilo 880 závodníků zejména ze středočeského kraje a Prahy. Organizace závodu byla hodnocena velmi pozitivně.

  • Orienťák na Gymnáziu K. Čapka: pro dobříšské gymnázium jsme 13.9. uspořádali velký školní přebor „Po stopách Dášeňky“ s účastí 222 studentů. Na GKČ se orientačnímu běhu daří, školní družstvo se umístilo na celostátním přeboru škol na skvělém 10. místě. S naší podporou se orientačnímu běhu věnují i ostatní dobříšské školy, byť v menší míře.

  • Světová akce se konala i u nás: 24.5. se po celém světě běhalo s mapou a Dobříšsko se stalo jednou z 2265 lokalit, kde se akce World Orienteering Day konala. Závod pro veřejnost se uskutečnil ve školním areálu v Mníšku p. B. a zúčastnilo se ho 164 lidí.

  • Další akce pro veřejnost: pomáháme se hýbat a bavit se sportem i ostatním lidem. Během roku pořádáme několik akcí pro veřejnost, kde je možné si vyzkoušet jednoduchý orienťák: jarní Otvírání lesa, Dobříš v pohybu, sportovní den v Dobříši i v Mníšku apod.

  • Dětem se daří na závodech: vůbec poprvé jsme získali 3 licence A (nejvyšší ocenění v dorostu), společně s licencemi B máme letos největší počet licencí  A / B v historii (18!), stabilně obsazujeme první místa v krajských soutěžích, ve středočeském krajském výběru na MČR obsadily plnou čtvrtinu celého týmu děti OK Dobříš

  • Probojovali jsme se na Olympiádu: jedním z vrcholů sezóny žactva byla Letní Olympiáda dětí a mládeže, které se v družstvu středočeského kraje zúčastnil Martin Snížek. V závodě štafet se mu podařilo obsadit společně s ostatními členy družstva 7. místo.

  • Vítězství na Velké Kunratické: doplňkově se věnujeme i ostatním sportům, a to velmi úspěšně. Příkladem je 1. místo Matouše Petriláka na legendárním krosu Velká Kunratická.

  • Výborné výkony dospělých: trenéři jsou tahouny klubu jak po stránce organizační, tak svými výkony na závodech. Podařilo se nám letos vybojovat 2 medaile na Mistrovství ČR (K. Arnoštová, J. Bochenková). Ostatní dospělí, kteří se začali orientačnímu běhu věnovat teprve nedávno, se průběžně zlepšují, a jsou tak vzorem i pro ostatní (nikdy není pozdě začít).

  • Moc dobře víme, že „les je naše tělocvična“: chováme se k lesu slušně celý rok, v dubnu při Dni Země navíc místo tréninku vyrazíme do našich tréninkových prostorů na sběr odpadků.

 

To bylo jakési Desatero OK Dobříš roku 2017. Následuje trocha podrobnějších statistik z našeho letošního závodění:

Zde je přehled letošních medailových úspěchů - je jich opravdu hodně :-)

A zde přehled účasti na podzimních závodech: účast na závodech - podzim 2017.pdf

Nárok na odměnu v podobě oddílových ponožek nebo čelenky si vyběhli všichni s min. 5 závody. Předávání prémií na posledním předvánočním tréninku ve středu 20.12. (pozor - v některých velikostech je výběr ponožek už hodně omezený).

 

Celkové hodnocení roku 2017 i s mnoha obrázky je všem zájemcům k dispozici: Hodnoceni roku 2017_web.pdf

A na podrobnější a snad i zábavnou rekapitulaci se můžete těšit opět na valnou hromadu při soustředění na Šumavě.


Oficiální výroční zpráva OK Dobříš za rok 2017: OK Dobris_Vyrocni zprava 2017.pdf


Materiály z členské schůze, konané 20.1.2018 při soustředění na Šumavě:

Prezentace nejzajímavějších událostí roku 2017 a změny a plány na 2018: OK Dobris_hodnoceni 2017.pdf

Termínovka závodů na jaro 2018: Terminovka OK Dobris_jaro 2018 - pro rodiče.pdf

Termínovka oddílových tréninků - jaro 2018: Rozpis treninku OK Dobris_jaro 2018.pdf


—————

Zpět