Letem světem 2018 + pozvánka na členskou schůzi

02.01.2019 21:58

Rok 2018 se chýlí ke konci, a tak se hodí připomenout si, kolik radosti nám přinesl. Zde je krátký výčet toho nejzajímavějšího z oddílového života roku 2018:

  • Jsme jeden z největších klubů v kraji: ke konci roku 2018 evidujeme 90 dětí a 44 dospělých (se soutěžní registrací). Díky řadě akcí pro veřejnost, spolupráci s místními školami a také popularitě našeho klubu registrujeme zájem o vstup do našeho klubu. Letos jsme ale přijímání nových dětí museli omezit z důvodu limitované kapacity (trenérské, tělocvičny apod.)
  • Uspořádali jsme zřejmě letošní největší sportovní akci v okolí Dobříše: v září jsme uspořádali krajský pohár v OB, jehož se zúčastnilo 1088 závodníků, z toho 550 dětí.
  • Orienťák na Gymnáziu K. Čapka: pro dobříšské gymnázium jsme uspořádali velký školní přebor „Po stopách Dášeňky“ s účastí 233 studentů. Na GKČ se orientačnímu běhu daří, školní družstvo se umístilo na celostátním přeboru škol na skvělém 4. místě. S naší podporou se orientačnímu běhu věnují i ostatní dobříšské školy.
  • Světová akce se konala i u nás: 23.5. se po celém světě běhalo s mapou a Dobříš se stala jednou z 2213 lokalit, kde se akce World Orienteering Day konala. Akce pro veřejnost se uskutečnila v dobříšském školním areálu s účastí 201 lidí (po celém světě pak 358 735 osob).
  • Další akce pro veřejnost: pomáháme se hýbat a bavit se sportem i ostatním lidem. Během roku pořádáme několik akcí pro veřejnost, kde je možné si vyzkoušet jednoduchý orienťák: jarní Otvírání lesa, sportovní dny v Novém Kníně, v Mníšku pod Brdy apod.
  • Dětem se daří na závodech: v roce 2018 jsme získali největší počet výkonnostních licencí: 3x licenci A a 19x licenci B! Stabilně obsazujeme první místa v krajských soutěžích, ve středočeském krajském výběru na MČR obsadily plnou třetinu celého týmu děti OK Dobříš
  • Vítězství v krajském poháru družstev: sílu a vyrovnanost týmu, ale také dlouhodobé zlepšování potvrzuje vítězství v krajském poháru v kat. žactva a druhé místo v kat. dorostu – oboje poprvé v historii!
  • Medaile z MČR – bronz z nočního mistrovství, z lyžařského OB a z družstev žactva
  • Vyzkoušeli jsme další O-sporty: Poprvé jsme letos startovali také v závodech lyžařského OB a MTBO (na horských kolech).
  • Výborné výkony dospělých: trenéři jsou tahouny klubu jak po stránce organizační, tak svými výkony na závodech. Ostatní dospělí, kteří se začali orientačnímu běhu věnovat teprve nedávno, se postupně zapojují do činnosti klubu, vč. závodění. Nikdy není pozdě začít!
  • Táhneme krajský výběr: nejlepší děti se účastní akcí krajského výběru Středoč. kraje, resp. tréninkového střediska mládeže. Trenéři se podílejí na organizaci programu těchto výběrů.
  • Reprezentace v zahraničí: start na největších štafetových závodech ve Švédsku a mezinárodních závodech ve Slovinsku
  • Moc dobře víme, že „les je naše tělocvična“: chováme se k lesu slušně celý rok, v dubnu při Dni Země navíc místo tréninku vyrazíme do našich tréninkových prostorů na sběr odpadků

 

Větším čtenářům a také těm, co mají rádi fotky, nabízíme ještě kompletní hodnocení roku 2018 i s fotografiemi:

OK Dobris_Hodnoceni roku 2018.pdf (2,8 MB)

 

Pozvánka na výroční schůzi oddílu

Členská schůze oddílu (valná hromada) by se měla uskutečnit v sobotu 26.1.2019 v rámci soustředění v Nových Hutích. Všichni členové jsou zváni, hlasovat mohou členové starší 15 let. Pokud se někdo nemůže zúčastnit, ale chtěl by navrhnout či probrat nějaká témata, může je do 25.1. poslat na oddílový mail.

Program členské schůze: schválení výroční zprávy (zprávy o činnosti a hospodaření klubu) a návrh činnosti na rok 2019.

Výroční zpráva za rok 2018 (ke schválení členskou schůzí OK Dobříš, přečtěte si předem, na místě bude jen pár výtisků):

OK Dobris_Vyrocni zprava 2018.pdf (139,7 kB)

 

 

Hezké vánoční svátky!

 

—————

Zpět