Kronika: Letní soustředění „Jizerky 2022“ – Potkávárna u Havrana, 31.7.-6.8.2022

08.08.2022 15:19

Letní soustředění oddílu OK Dobříš  již potřetí hostily Jizerské hory a Potkávárna u Havrana, situovaná v Karlově tak někde uprostřed svahu mezi rozhlednou Slovanka (820 m n.m.) a údolím říčky Kamenice (600 m) v Josefově Dole.

Fotogalerie, která je kronikou soustředění, je k prohlédnutí zde a několik fotek je pod článkem.

Na padesátku účastníků čekalo krásné letní počasí, 8 mapových tréninků, jak tradičních (jako např. dlouhé postupy, middle, štafety či kombotech), tak netradičních (knockout-sprint, trénink na čtení popisů kontrol), „ne-O“ soutěže a překvapení Pavla Jirouška – Jizerský X-boj. Jako správní orientační běžci a přátelé přírody jsme v Harrachově pomohli KRNAPu při úklidu jedné obří polomové paseky (strmé svahy, spleť větví a vývratů + slunce = náročná kombinace). Z této čtvrteční brigády jsme zamířili rovnou do chladivé vody na koupališti v Lučanech nad Nisou. A co ještě? Čekaly nás pravidelné večerní brífingy a rozbory, dorostenci před snídaní vyráželi na ranní koupel do rašelinného rybníčka na Tiché říčce, ve chvílích volna probíhaly různé formy řádění, her a legrace v týmech nejrůznějšího složení, sběr malin a borůvek, zpívánky při hře na kytaru a klavír, posezení u kafíčka či u pivíčka, atd., poslední – páteční večer pak proběhlo vyhlášení hlavních disciplín a X-boje a večerní grilovačka na zahradě Potkávárny.

Vydařené soustředění je za námi. Poděkování za organizaci patří nejen trenérům, ale také zdatným tatínkům z řad členů, kteří pomáhali roznášet a sbírat kontroly v mapově i fyzicky obtížném terénu, rodičům – řidičům za dopravu dětí na tréninky, Pavlovi Jirouškovi za manažerování celého týdenního soustředění a X-boj, Martinovi a Ondrovi Snížkům za premiérový a organizačně náročný Knock-Out sprint, Martinovi za IT-servis při promítání GPS záznamů postupů, Blance Hruškové za tisk map  a všem účastníkům za nasazení a přátelskou atmosféru.

Poděkování patří také městu Dobříši, neboť z grantu města Dobříše na sportovní činnost byly náklady na soustředění spolufinancovány.

Program soustředění ve zkratce je níže, výsledky měřených tréninků pak zde.

31.7.2022 (NE) – dopoledne závod OB LOKO-Tour v Bedřichově (dobrovolný), odpoledne soutěžní  multidisciplinární warm-up.

1.8.2022 (PO) – dop. lesní sprint  „Popisy kontrol“ (mapa Slovanka), odp. „Dlouhé postupy“ - Břízky.  

2.8.2022(ÚT) – dop. „Knockout-sprint“ ( Sedmidomí, Bínův vrch), odp. volno, X-boj 1 a 2, večer NOB (Slovanka).

3.8.2022 (ST) – dop. týmová bojovka s otázkami, odp. měřený trénink na mapě z MČR na KT 2022, Černá Studnice – sáňkařská dráha a výlet na rozhlednu. Večer X-boj 3 a  rozbor NOB a KT.

4.8.2022 (ČT) – dop. brigáda v KRNAP (Harrachov - Rýžoviště), odp. koupání Lučany n./N.,  X-boj 4 a 5. Večer beseda se strážci CHKO Jizerské hory nebo volno na hry.

5.8.2022 (PÁ) – dop. mapové plánky (žactvo) a štafety dvojic,  mapa Slovanka, odp. volno/koupání,  v podvečer „Jizerský přebor v lesním sprintu“ s výměnou mapy. Večeře -  grilování, posezení u ohně, brífink s vyhlášením

6.8.2022 (SO) – balení, „Kombotech – břízky nebo kameny“,  oběd a odjezd

Za trenéry zapsala

Jana Bochenková


 

 

—————

Zpět