Jarní otvírání lesa - Brdy

05.03.2017 09:02

Aneb první letošní hromadný trénink OK Dobříš s mapou, buzolou a červenobílými lampiony. Zimní pauza byla dlouhá, tak si pojďte společně připomenout mapování v lese, aby nám to pak na prvních závodech už šlo jako zkušeným orienťákům.

Akce je otevřená i zájemcům mimo náš oddíl, kteří si chtějí orienťák vyzkoušet - zejména veřejnosti z Mníšku pod Brdy a okolí.

Trénink je otevřený oddílovým dětem, jejich sourozencům i rodičům, připraveny budou tratě od linie až po mapově náročnější trať (na úrovni HD16). Pro nejmenší děti a neorienťáky bude nachystaný plyšákový mini-orienťák, tak s sebou klidně vezměte své malé sourozence či kamarády i mimo náš oddíl.

Účast na tréninku doporučujeme určitě všem, je lepší dostat se do kontaktu s mapou v klidu na tréninku, než pak o dva týdny později na startu závodu. Také bude na všechno mnohem víc času než při pravidelných středečních trénincích. Téměř nutností je pak účast dětí, které na podzim ještě nebyly na žádném závodě, abychom si vyzkoušeli jejich možnosti a podle toho je pak hlásili na závodech do správné kategorie.

Termín: neděle 19.3., sraz na místě startu v 14:30 hod.

Místo: mapa Stříbrná Lhota (měřítko 1:10.000)

Start, cíl: asi 300 m severně od hospody Na náměstí ve Stříbrné Lhotě, silničkou kolem hospody k lesu a doprava (zde), GPS: 49.8675906N, 14.2384944E

Tratě: kratší a střední okruhy a hvězdice náročností odpovídající kat. Linie, HD10, HD12 – HD14 a HD16, budou připraveny také jednoduché tratě pro začátečníky

Doprava: každý vlastní, parkování aut na návsi ve Stříbrné Lhotě

Předpokládaný konec: cca v 17 hod.

Přihlášky: nejsou třeba, počítáme automaticky se všemi členy oddílu, map bude dostatek

S sebou: běžecká obuv a oblečení dle počasí, buzolu, mapník, lehké občerstvení

Koná se za každého počasí, v případě deště bude k dispozici oddílový stan.


Přijďte si vychutnat probouzející se jarní les!

—————

Zpět