Info k závodům - Velká Kunratická

06.11.2017 11:05

Čeká nás poslední ostrý start letošního roku, tak zmobilizujte své síly a pojďme na to! Vrcholem podzimní sezóny mnoha atletů, orienťáků, lyžařů, horolezců, vodáků… a dalších sportovců je tradiční kros Velká Kunratická. Nejznámější český kros se koná tuto neděli v Praze – Kunraticích.

Velká Kunratická – neděle 12.11.

Místo: Krčský les, Praha – Kunratice (50°1'1.449"N, 14°28'48.583"E)

Start: intervalově od 8:30 do 13:30 hod.

Trať: terénní okruh po pěšinách, délka od 370 m do 840 m / dorost 1330 nebo 1900 m / dospělí 3100 m (Hrádek)

Sraz našich členů:

8:00 – starší žákyně/žáci a dorostenky/dorostenci (ročníky 2000 - 2003), asi bez trenérů (jsou to zkušeňáci a rozcvičení i start zvládnou hravě sami, pozor startují z hlavního startu dole v údolí)

9:20 – děti ročník narození 2004 – 2006 (trenér ?)

10:40 – děti ročník narození 2010 – 2013 (trenéři ?)

12:00 – děti ročník narození 2007 – 2009 (trenérky ?)

Pozn.: letos zřejmě bez trenérského doprovodu

Pozor: přihlášky šly letos komplet předem, na místě už je dohlášení možné spíš výjimečně, odhlášky vůbec.

Sraz: budeme se scházet postupně, naše "mini-shromaždiště" uděláme opět v blízkosti dětského startu. Příjezd doporučujeme přibližně hodinu před startem, ať se každý stihne převlíct, rozběhat, prohlédnout trať... Startovní listiny vč. dětských kategorií už jsou na webu závodu. Kdo nejde na společný sraz, protože mu to časově nevychází, postará se o sebe sám. Min. půl hodiny před startem už by ale i tak měl být na místě. Na dopravě je dobré se domluvit mezi sebou, některé rodiny mají své závodníky v první i poslední skupině startujících, tak je praktické si navzájem pomoci a volná místa v autech určitě budou.

Prodejní stánky: na Kunratické je řada prodejců sportovního vybavení, takže kdo potřebuje něco doplnit, má zde šanci. Na stánku Salomonu by mohli mít i dětské modely běžecké obuvi, které si v rámci hromadné oddílové objednávky můžete následně pořídit za výhodnější cenu. Nejlepší je tedy na stánku vybrat vhodný model a správnou velikost a pak zapsat své požadavky do oddílového přihláškového systému, kde najdete i další podrobnosti.


Podrobněji k závodu:

Jedná se o kros, tj. atletický běh v terénu na vyznačené trati. Děti běží trať vyznačenou po lesních pěšinách o délce 370 - 840 m, resp. pro dorostenky a starší žactvo 1330 nebo 1990 m. Startuje se v krátkých intervalech za sebou, kategorie jsou oddělené podle pohlaví a věku. Je to trochu jiný zážitek než na orienťákách, trať je krátká a relativně rychlá, běží tam hodně dětí … určitě zajímavá zkušenost pro všechny malé sportovce!

Vzhledem k velikosti závodu a časovému programu je organizace trochu složitější a hektická. Závod se koná v Praze – Krčském lese. Start dětských tratí je kousek od ulice Krále Václava IV., někde v blízkosti doporučujeme i zaparkovat. Počítejte s tím, že zde bude hodně lidí a hodně aut. Příp. se domluvte více rodin na společné dopravě autem, ať se tam všichni lépe vejdeme.

S ohledem na časový program jednotlivých kategorií bude náš sraz rozdělený do více skupin. Místo srazu bude poblíž dětského startu, označené oddílovou vlajkou. Na místě budeme společně fandit ostatním dětem z oddílu, co zrovna poběží, rozcvičíme se, proběhneme si trať předem nanečisto… při čekání na vlastní start se můžete podívat i na hlavní závod dospělých.

Doporučuji přijet už v běžeckém oblečení, doplněném dalšími vrstvami navíc. Závod sám je krátký a běží se nalehko, po závodě je třeba se převléct do suchého a teplého (vč. bot!). Přijet je samozřejmě možné už dřív, určitě ale ne moc později, abyste se stihli před závodem trochu rozběhat

Další informace k závodu na stránkách závodu.

—————

Zpět