Hejbejte se kosti moje aneb děti s rodiči a rodiče s dětmi

07.12.2017 11:49

Zimní sezóna pro nás i naše děti znamená čas odpočinku, nabírání nových sil a lenošení.

My jsme se ale v rámci rozšíření aktivit našeho oddílu rozhodli nabídnout Vám možnost společných výběhů dětí i rodičů za krásami brdských lesů. Zimní běhání přináší krom udržení tělesné kondice také zlepšování imunity Vás i Vašich dětí, zpestření krátkých zimních dnů a smysluplné trávení volného času. Zkuste tedy vyměnit část Vašeho lenošení či nákupních výletů za společně strávený čas nejen s Vašimi dětmi, ale i s ostatními členy oddílu, kteří mají podobné smýšlení a pevnou vůli. Dokažte Vašim dětem, že jste sami schopni na sobě pracovat a strávit s nimi aktivně společný čas.

Cílem není se totálně zničit, ale příjemně si zlepšit vytrvalost, vzájemně se potkat a poznat, a hlavně udržet nebo zlepšit si stávající fyzickou kondici, na kterou pak můžeme na jaře navázat intenzivnějším tréninkem. Vhodná zimní příprava je zároveň dobrým základem pro kvalitní výkony v prvních OB závodech, nebo jako příprava na Vaše vlastní běžecké závody.

Kdy začínáme?

Tuto sobotu, 09.12 v 11hodin na Vlašce

49.7970436N, 14.1713494E

Kdo může přijít?

Přijít můžou všichni členové oddílu, ale i jejich rodiče, kamarádi a přátelé

Kdy a kde se budeme scházet?

Scházet se budeme střídavě v Mníšku i na Dobříši, místa se budou měnit, abychom to měli stejně daleko. Terénem budou vesměs lesní cesty, místy asfalt. Čas a den tréninku budu směřovat na sobotu 10-11hodinu dle Vašich ohlasů a připomínek. Samozřejmě ho také budu upravovat dle vlastních aktivit. Tedy budeme někdy běhat i v neděli, odpoledne, event i po setmění, pokud bude zájem. Místa tréninku zveřejním vždy nejpozději ve čtvrtek dopoledne.

Jak to bude probíhat?

Vybíháme na čas, tedy  buďte na místě raději o 5 minut dříve. Důvod je zřejmý. Postávání v chladném počasí není pro nikoho příjemné a může přivodit nastydnutí . Po pár minutách pomalého běhu se rozhýbeme a pokračujeme v souvislém běhu až na Vlašku. Předpokládaný čas běhu je ca 60 minut.

Nebudou děti nemocné?

Naopak. Pomalým zvykáním si na chladný vzduch si posílí imunitu a budou pak mnohem odolnější. Nějaká ta nudlička možná přijde, ale tělo se pak přizpůsobí a zvýší si odolnost. Důležité je vzít si s sebou suché věci na převlečení, po doběhu děti na místě převléknout  a hurá do tepla. Doplnit tekutiny, doma se protáhnout a dát si něco dobrého, teplého za odměnu.

Jak se obléci?

Oblečte se vždy stejně jako pro pobyt venku, kdyby bylo o 5st tepleji. V žádném případě neberte teplou bundu. Vhodné jsou dle počasí 2-3 vrstvy, většinou kombinace krátkého a dlouhého trika, při chladnějším počasí pak slabé sportovní bundy, třeba naší oddílové. Na nohy dlouhé elasťáky, slabé rukavice a lehkou čepičku, event čelenku.

Jak se najíst?

Větší jídlo 2h před, pokud nestíháte, pak se dá zbaštit 1h před rohlík máslem event marmeládou na zaplnění žaludku, banán pak klidně i cestou na trénink.

Kolik toho naběháme?

Podle počtu a spektra lidí co přijdou vytvoříme rychlejší a pomalejší skupinu. Aby rychlejším nebyla zima a pomalejší stačili. Naběháme tedy 7/10-12km.

Budu ostatním stačit?

Určitě ano, navíc se budeme pohybovat ve známém terénu a min ze začátku se budeme přizpůsobovat. Cílem je společný prožitek. Časem uvidíme, nějak se to vyvine.

Těším se na Vás

Martin Bambousek za trenéry OK Dobříš, pro dotazy pište na martin.bambousek@seznam.cz event volejte 773157911

 

 

—————

Zpět