Finále žebříčku B v náročných terénech u Hronova

10.09.2023 19:47

O víkendu proběhly poslední dva závody letošního žebříčku B - Čechy a my jsme se na ně v oddílových barvách vypravili. Závody se konaly nedaleko Hronova v kopcovitých terénech s pozůstatky řopíků, dělostřeleckých tvrzí a hromady hustníků. Takový byl aspoň můj pocit, že jsme pořád běhali skrz nějaké houští :-). Tratě byly fyzicky náročné, v dětských kategoriích hlavně v sobotu při KT byly často poměrně jednoduché s postupy okolo a po cestách. Počasí nám přálo až moc, bylo opravdu hodně teplo, až vedro, a to po oba dva dny.

Naši svěřenci bojovali seč jim síly stačily, ale konkurence byla opravdu velká. V sobotu při KT se podařilo Bětce Kašparové se probojovat na 3. místo v D16B. V H14B doběhl Jonáš Etrych na 5. místě a v H12C Adam Kašpar na 6. místě. Do první desítky se ještě vešla Petra Petriláková v D40B (8. místo) a Matěj Etrych v H12C (8. místo).

V neděli jsme se vydali na klasickou trať, která byla fyzicky extrémně náročná a některé kontroly nebyly lehké na dohledávku. Dařilo se opět Bětce kašparové, která doběhla na 4. místě v D16B. Dále se dařilo i Adamovi Kašparovi (5.místo v H12C) a Blance Hruškové (8.místo v D45B). Nicméně gratulujeme všem kdo zdárně v 28 stupních celsia zdolali náročné a kopcovité tratě.

 

V celkovém hodnocení žebříčku B - Čechy se dařilo hlavně dvěma našim borcům, Bětce Kašparové a Jonáši Etrychovi, kteří si na příští rok zajistili licenci A.

Bětka Kašparová vyhrála žebříček B v kategorii D16B.  Velká gratulace a velké díky za skvělou reprezentaci oddílu.

Jonáš Etrych obsadil v kategorii H14B celkové 11. místo.

Oběma přejeme do dalšího roku hodně štěstí do žebříčku A.

 

za trenéry

Tomáš

 

—————

Zpět