Den dětí s orienťákem

18.05.2012 23:34

V pátek 1. června, tedy na Den dětí, probíhá na Vlašce Dětská sportovní olympiáda. Na programu budou různé tradiční i méně tradiční sportovní disciplíny, jednou z nich bude tentokrát i orienťák.

Orienťácká trať, kterou připravují trenéři OK Dobříš, bude mít délku zhruba 2 km a povede nejbližším okolím Vlašky. Kontrolní stanoviště na trati budou vybavena klasickými kontrolami s kleštičkami, trať mezi nimi bude označena fáborky. Díky tomu mohou trať absolvovat i děti bez znalosti orientace, stačí si hlídat fáborky. Mladší děti pak mohou doprovodit rodiče. Zkušenější si mohou postup mezi kontrolami zkracovat podle mapy (to se týká už většiny našich dětí), fáborky jsou mezi kontrolami někdy záměrně vedeny oklikou.

Jak je vidět, závod bude připravený tak, aby ho zvládli i úplní začátečníci. Můžete tedy pozvat své kamarády, kterým chcete ukázat orienťák jako zajímavý sport v přírodě. Na startu bude k dispozici někdo z našich trenérů, který začátečníkům poradí, jak trať zdárně absolvovat.

Pro závod bude použitá nová mapa pro OB Vlaška, kterou jsme pro náš klub nechali udělat. Mapu pak využijeme i na další tréninky či závody.

Jelikož oddíloví trenéři tentokrát buď pomáhají s organizací, nebo startují na mistrovství republiky v Děčíně, účastní se naše děti za doprovodu svých rodičů a tedy bez společné organizace. Přihlášky předem nejsou potřeba, začátek akce je od 16 hodin, dá se ale zapojit i později. Více informací o celé akci na stránkách Vlašky.

 

—————

Zpět