„Lampiony“ na ZŠ Nový Knín – 29.9.2023

30.09.2023 17:31

Oddíl OK Dobříš dlouhodobě spolupracuje se školami v regionu při seznamování dětí a učitelů s orientačním během. V pátek 29.září jsme připravili zážitková stanoviště s "lampiony" na sportovním dni ZŠ Nový Knín.  Akce s centrem v osvědčeném areálu Oplocenka byla určena pro žáky 1. až 5. tříd. Zároveň jsme premiérově využili novou sprintovou mapu Nového Knína, kterou zpracoval náš člen Petr Dudík.

Ranní mlžiny a modrá obloha věštily krásný slunečný den, již když jsme chystali naše disciplíny – jednoduchý „opravdový“ orienťák na výřezu mapy „Oplocenka“ 1:4000 s ražením do průkazky, O-labyrint s měřením na SI čipy (pro 3.-5.třídy) a zvířátkový orienťák pro 1. a 2. třídy. Pro děti, které orientační běh až na výjimky nikdy neběžely, natož pak O-labyrint, to nebylo lehké - propojit fyzickou činnost s aktivitou mozkových závitů. Nakonec se všem zadařilo - na orienťáku i v labyrintu.

Fotografie z akce jsou v oddílové fotogalerii zde.

Výsledky máme taky (je vidět, jak se děti snažily bojovat) - zde

Kromě „lampionů“ děti plnily všelijaké další úkoly, které jim připravili starší spolužáci a učitelé, anebo využily bohatou nabídku atrakcí v areálu Oplocenka.

Den se vydařil a mezi dětmi se objevila spousta talentů – rádi je přivítáme v našem oddíle. Děkujeme za spolupráci učitelům a vedení ZŠ Nový Knín za umožnění krásné sportovní akce pro více než stovku dětí. Poděkování pak patří spoluorganizátorům z OK Dobříš – Martinovi Snížkovi, Markétě Žižkové a "domácím" Tomáši Havlíčkovi a Katce Havlíčkové - iniciátorce celé akce.

Akce byla spolufinancována z grantu města Dobříše na podporu zdravých volnočasových aktivit dětí a mládeže. Děkujeme.

Za organizační tým OK Dobříš

Jana Bochenková

Trenérka

—————

Zpět